Uw mandje bevat 0 artikelen


 
 
Productgroepen die
"Metamucil Skvr Lemon Poeder In Sachet 5,8g" bevatten:
 

Metamucil Skvr Lemon Poeder In Sachet 5,8g


Lees voor gebruik de bijsluiter. Klik hier om deze te downloaden.

Artikelnaam: Metamucil Skvr Lemon Poeder In Sachet 5,8g
Inhoud: 30 ST
Verkoopprijs: 9,95
Vergoeding: Wordt vergoed via zorgverzekering indien op recept 
   
Leverancier: Procter & Gamble Nederland BV
RVG-nummer: 13961
Status: Geregistreerd geneesmiddel in Nederland
Gebruiksadvies: Innemen met veel vocht
Werkzame stof:
  • Plantago ovata
Hulpstoffen:
  • Aspartaam
  • Citroenzuur 0-water
  • Maltodextrine
  • Citroenessence
  • Zonnegeel
Contra-indicaties:
  • Fenylketonurie
  • Leverfunctiestoornis
Wanneer u lijdt aan een van bovenstaande aandoeningen, kan het gebruik van dit middel ongewenste effecten hebben. Wij raden u aan dit middel niet te gebruiken, of eerst te overleggen met uw arts.

Metamucil Lemon Poeder

Suikervrij Lemon en Orange, poeder voor orale suspensie, zijn verkrijgbaar als poeder of poeder in sachets. Metamucil poeder bevat 581 mg fijngemalen vezels van Ispaghula Husk Anhydricum per g poeder. Metamucil poeder in sachets met 5,8 g poeder bevat 3,4 g fijngemalen vezels van Ispaghula Husk Anhydricum. Zoetstof: aspartaam. Indicaties: Chronische of habituele obstipatie. 

Bulkvormende middelen

Om uw darmen gezond te houden of weer op gang te krijgen, moet u ongeveer 30 tot 40 gram voedingsvezel per dag innemen. Het westerse dieet, dat ongeveer 15 tot 20 gram vezels per dag bevat, is vaak niet toereikend, zeker als langere tijd obstipatie heeft bestaan. Daarom kunt u extra voedingsvezels nodig hebben in de vorm van bulkvormende middelen, die psylliumzaad bevatten. Door deze bulkvormende middelen worden de darmen gestimuleerd om weer normaal te functioneren. De extra vezels binden zich aan vocht, waardoor een soepele ontlasting ontstaat. De darminhoud wordt vergroot, wat de darmwand stimuleert tot normale darmactiviteit. Het gebruik van bulkvormende middelen kan darmklachten helpen voorkomen of, als ze al bestaan, helpen genezen. Het meest geadviseerde bulkvormende middel uit deze groep is METAMUCIL. Het bijzondere van METAMUCIL is dat het wordt geleverd in handige sachets of flacons met zeer fijngemalen psylliumzaad. Mensen denken vaak dat grove vezels het beste zijn, maar dat is een misverstand. Een zakje METAMUCIL moet in een glas water worden opgelost en vervolgens worden gedronken. Op deze manier worden twee vliegen in één klap geslagen: extra vezels én extra vocht. Doordat de vezels heel fijn zijn, vermengen ze zich goed met water, wat het innemen vergemakkelijkt. De smaak is aangenaam en in twee soorten verkrijgbaar: sinaasappel (Orange) of citroen (Lemon). Deze poeders zijn gezoet met aspartaam, een zoetstof die in veel suikervrije producten wordt verwerkt en nauwelijks calorieën bevat. Het middel kan langere tijd worden gebruikt. 


 

 

 

 

Klik op de letter en zoek op naam van het medicijn
Medicijnen die niet bij elkaar passen
Meer over bijwerkingen
Uitleg over preferentiebeleid, contraindicatie, medicijnprijzen etc.
Adviezen over zelfmedicatie
Verlaag uw eigen risico met onze bonusregeling
Informatie over het preferentiebeleid van zorgverzekeraars
Bonuspunten
vanaf €35,-5%
vanaf €75,-10%
Het aantal punten wordt berekend als percentage van het totaalbedrag exclusief de verzendkosten.

1 bonuspunt komt overeen met 10 eurocent, te besteden bij uw volgende bestelling.