de nieuwe apotheek
eFarma de nieuwe apotheek

Acetylcysteine Teva Bruistablet 600mg 30 st

Acetylcysteïne breekt taai, vastzittend slijm af, zodat het dunvloeibaar wordt en gemakkelijk kan worden opgehoest. Acetylcysteïne is een slijmverdunner. Het maakt taai slijm in de luchtwegen dunner (ofwel vloeibaarder), waardoor het slijm makkelijker is op te hoesten.Het kan worden gebruikt bij hoest, COPD, astma en cystische fibrose. Soms wordt het gebruikt bij het pijnsyndroom posttraumatische dystrofie (complex regionaal pijnsyndroom).

Verpakking: 30 St
EAN: 8711218006297

direct leverbaar
 

Verpakking: 30 St

Bestelaantal:

30 st

Prijs: 

11,69

Acetylcysteïne breekt taai, vastzittend slijm af, zodat het dunvloeibaar wordt en gemakkelijk kan worden opgehoest. Acetylcysteïne is een slijmverdunner. Het maakt taai slijm in de luchtwegen dunner (ofwel vloeibaarder), waardoor het slijm makkelijker is op te hoesten.Het kan worden gebruikt bij hoest, COPD, astma en cystische fibrose. Soms wordt het gebruikt bij het pijnsyndroom posttraumatische dystrofie (complex regionaal pijnsyndroom).

EAN: 8711218006297


Verzendkosten 4,95
Vanaf 29,- gratis
Tot 40% korting

Productinformatie

Acetylcysteïne breekt taai, vastzittend slijm af, zodat het dunvloeibaar wordt en gemakkelijk kan worden opgehoest. Dit middel kan worden gebruikt bij aandoeningen van de luchtwegen, zoals astma, bronchitis (ontsteking van het slijmvlies van de luchtpijp), emfyseem, mucoviscidose (taaislijmziekte) en bij bronchiëctasieën (langdurige verwijding van een vertakking van de luchtpijp).

Gebruik
1 maal per dag (=24 uur) 1 bruistablet van 600 mg bij volwassen.
Bij patiënten die moeite hebben met het ophoesten (bejaarden en verzwakte patiënten) wordt aanbevolen om de bruistablet ’s ochtends in te nemen
Los de bruistablet vlak voor gebruik op in een half glas water, omroeren en meteen opdrinken
Acetylcysteïne mag alleen in water opgelost worden.

Aanvullende Informatie
• U mag de bruistabletten niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen
De bruistabletten zijn witte, platte, ronde tabletten met een breukstreep aan één zijde
De breukstreep dient niet om de tablet te breken.


Medicijn-informatie

Acetylcysteine Teva Bruistablet 600mg

"acetylcysteïne" als werkzame stof

Introductie Acetylcysteine Teva Bruistablet 600mg

Acetylcysteïne is een slijmverdunner. Het maakt taai slijm in de luchtwegen dunner (ofwel vloeibaarder), waardoor het slijm makkelijker is op te hoesten.

Het kan worden gebruikt bij hoest, COPD, astma en cystische fibrose. Soms wordt het gebruikt bij het pijnsyndroom posttraumatische dystrofie (complex regionaal pijnsyndroom).

Handelsinformatie

Acetylcysteïne is sinds 1962 internationaal op de markt. Het is zonder recept verkrijgbaar onder de merknamen Bisolbruis, Fluimucil en Hoest bruistabletten acetylcysteïne, Vicks bruis vastzittende hoest en als het merkloze Acetylcysteïne. Het is te verkrijgen in tabletten, drank, capsules, bruistabletten, zuigtabletten en poeders.

Acetylcysteïne is ook op recept verkrijgbaar in infuus-, injectie- en inhalatievloeistof en als oogdruppel. Deze tekst gaat echter alleen over via de mond in te nemen producten.

Hoe moet ik Acetylcysteine Teva Bruistablet 600mg gebruiken?

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter.

Hoe?

  • Poeder of bruistablet: los een dosis op in een half glas water en omroeren. Los het nooit op in melk of andere dranken, in verband met schifting of ontleding. Drink de oplossing onmiddellijk op, u kunt hem niet bewaren. Neem dit middel nooit in droge vorm in, het kan anders de slokdarm ernstig beschadigen. Bruistabletten geven bij het openen van de verpakking wel eens een lichte zwavelgeur af; dit is onschuldig.
  • Zuigtablet: in de mond laten smelten en daarna doorslikken.
  • Tabletten: innemen met een half glas water.
  • Capsules: innemen met een heel glas water. U weet dan zeker dat de capsule niet in de slokdarm achter is gebleven. Het kan daar de slokdarm beschadigen. Neem het NIET in met melk, in verband met schifting of ontleding. De werkzame stof tast rubber (sommige spenen van zuigflessen) en metaal aan.
  • Drank: omschudden voor gebruik. Gebruik voor het afmeten van de juiste hoeveelheid een maatbekertje.

Wanneer?
Mensen die moeite hebben met hoesten, vaak ouderen of verzwakte mensen, kunnen dit middel het beste 's ochtends innemen, zodat het slijm overdag vrijkomt. 's Nachts heeft u anders te veel last van hoesten.

Hoe lang?

Hoest, COPD, astma en cystische fibrose
De duur van de behandeling hangt af van uw situatie en klachten. Bij aanvallen of klachten in bepaalde periodes kan de behandeling van korte duur zijn, terwijl bij sommige chronische aandoeningen het slijm continu moet worden verdund.

Posttraumatische dystrofie
De duur van de behandeling is meestal drie maanden.

Op welke bijwerkingen moet ik letten?

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven.

De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.

Zeer zelden

  • Maagdarmklachten, misselijkheid, buikpijn, braken en diarree. Dit komt doordat dit middel ook invloed heeft op het slijm in de maag. Blijft u er last van houden? Neem dan contact op met uw arts
  • Zweten, hoofdpijn, koorts en oorsuizen.
  • Overgevoeligheid voor dit middel. Dit merkt u aan uitslag, netelroos en jeuk. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of een opgezwollen gezicht. Ga dan onmiddellijk naar een arts. In beide gevallen mag u dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor acetylcysteïne. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit middel of soortgelijke middelen niet opnieuw krijgt.
Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Heeft Acetylcysteine Teva Bruistablet 600mg wisselwerkingen met andere medicijnen?

U kunt dit medicijn beter niet gebruiken in combinatie met (vrij verkrijgbare) hoestmiddelen die de hoest onderdrukken. Hoesten is juist nodig om het verdunde slijm af te voeren.

Als ik Acetylcysteine Teva Bruistablet 600mg gebruik, mag ik dan...

autorijden, alcohol drinken en alles eten?
Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.

Mag ik Acetylcysteine Teva Bruistablet 600mg gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Zwangerschap
U kunt dit medicijn in overleg met uw arts veilig gebruiken in de normale dosering. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen, zonder nadelige gevolgen voor het kind.

Borstvoeding
U kunt veilig borstvoeding geven als u niet meer dan 3 keer per dag 200 mg acetylcysteïne of 1 keer per dag 600 mg acetylcysteïne gebruikt. Dit middel wordt in deze dosering al jarenlang gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven zonder nadelige gevolgen voor het kind.

Moet u meer gebruiken dan 3 keer per dag 200 mg of 1 keer per dag 600 mg, raadpleeg dan uw arts.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeten ben?

  • Als u dit middel 1 keer per dag gebruikt: duurt het nog langer dan 8 uur voor u de volgende dosis moet innemen? Neem dan de vergeten dosis alsnog in. Duurt het minder dan 8 uur? Sla de vergeten dosis dan over en hervat uw normale schema.
  • Als u dit middel 2 keer per dag gebruikt: duurt het nog langer dan 4 uur voor u de volgende dosis moet innemen? Neem dan de vergeten dosis alsnog in. Duurt het minder dan 4 uur? Sla de vergeten dosis dan over en hervat uw normale schema.
  • Als u dit middel 3 keer per dag gebruikt: duurt het nog meer dan 2 uur voor u de volgende dosis moet innemen? Neem dan de vergeten dosis alsnog in. Duurt het minder dan 2 uur? Sla de vergeten dosis dan over en hervat uw normale schema.
  • Als u dit middel 4 keer per dag gebruikt: duurt het nog meer dan 1 uur voor u de volgende dosis normaal inneemt? Neem de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het nog minder dan 1 uur? Sla de vergeten dosis dan over.

Kan ik zomaar stoppen met Acetylcysteine Teva Bruistablet 600mg?

u kunt op elk moment in één keer stoppen met het gebruik van dit medicijn.

Disclaimer

Deze tekst is opgesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. De officieel geregistreerde gegevens van dit medicijn bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen vindt u op: www.cbg-meb.nl . Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst.


Adviezen

  • eerst uiteen laten vallen in water

Werkzame stof

  • acetylcysteine

Hulpstoffen

  • natriumwaterstofcarbonaat
  • citroenzuur 0-water
  • aspartaam
  • citroenessence
 
 
 
 
 
 
 

©2000-2024 eFarma B.V. Gevestigd in Nederland.