de nieuwe apotheek
apotheekeFarma de nieuwe apotheek

Coronatest Covid-19 Antistoffen Sneltest

Corona antistoffen sneltest, die gebruikt kan worden om SARS-CoV-2 antistoffen aan te tonen. Voor zorgprofessionals en bedrijven. Ook in 2, 6 en 20-pack.
Let op: dit product kan niet worden geretourneerd dus lees de productomschrijving op deze pagina goed door.

Verpakkingsgrootte: 1 st

22,75
 
22,75

Verpakkingsgrootte: 1 st

 
direct leverbaar

Bestelaantal:

Prijs: 

 
direct leverbaar

Corona antistoffen sneltest, die gebruikt kan worden om SARS-CoV-2 antistoffen aan te tonen. Voor zorgprofessionals en bedrijven. Ook in 2, 6 en 20-pack.
Let op: dit product kan niet worden geretourneerd dus lees de productomschrijving op deze pagina goed door.

EAN-code: 99011631


Verzendkosten 3,95
Vanaf 29,- gratis
Tot 40% korting

Productinformatie

Deze test moet gezien worden als een preventieve screening/indicator met een nauwkeurigheid van 99%.

De COVID-19 Rapid Antibody Test is een "Corona"-antistoffen sneltest, die gebruikt wordt bij het opsporen van SARS-CoV-2 antilichamen in het bloed. COVID-19 is de luchtwegaandoening, veroorzaakt door het SARS-CoV-2 coronavirus. Deze test dient te worden gebruikt door professionals, bijvoorbeeld wanneer het werk gepaard gaat met fysiek klantcontact om extra zekerheid te kunnen verkrijgen. De test is niet toegelaten voor thuisgebruik als zelftest.

Het is dus geen virustest (PCR-test). Met een antistoffentest (bloedtest IgG/IgM) kan worden vastgesteld of iemand COVID-19 heeft gehad of zich in een later stadium van de genezing bevindt. Testresultaten moeten altijd beoordeeld te worden door een daartoe aangewezen arts en zullen niet gebruikt dienen te worden als het enige criterium om besmetting met het SARS-CoV-2 ("Corona") virus vast te stellen of uit te sluiten. 

Let op: komen de testresultaten niet overeen met eventuele klachten, of is de test positief, neem dan altijd contact op met de huisarts.

De geteste persoon dient zich altijd -ongeacht de uitslag van de test- aan alle voorzorgsmaatregelen volgens het RIVM te houden. De test is een momentopname, waarmee wordt gemeten of er op dat moment antistoffen zijn gevormd. De COVID-19 anti-lichamen test bepaalt of in uw lichaam antistoffen zijn zijn aangemaakt tegen het virus, door middel van een IgG en een IgM meting. Het lichaam heeft tijd nodig om in voldoende mate antistoffen aan te maken zodat het meetbaar is. Advies is om te testen na minimaal 3 weken na de eerste ziekteverschijnselen. Indien u eerder test kan de uitslag negatief zijn, maar dat sluit niet uit dat u met COVID-19 geïnfecteerd bent geweest. Ook mensen die een COVID-19 infectie hebben doorgemaakt maar zeer lichte symptomen hebben gehad krijgen in veel gevallen een negatieve uitslag. Het lichaam heeft dan niet voldoende anti-lichamen aangemaakt waardoor ze niet meetbaar zijn met deze test.

Er wordt op 2 types antistoffen getest: IgM en IgG. IgM antistoffen (immunoglubuline-M) worden gevormd in een vroeg stadium na een infectie tijdens de eerste afweerreactie. IgG antistoffen worden in een later stadium gevormd door het lichaam. Bevinden beide zich in het bloed dan wordt immuniteit opgebouwd. Als er alleen IgG wordt gevonden, dan bevindt de immuniteitsopbouw zich in het laatste stadium, of heeft u de ziekte kortgeleden doorgemaakt. Het is nog niet bekend hoelang deze immuniteitsopbouw duurt. Een IgM positieve test betekent niet dat je lichaam immuun is geworden tegen het virus. IgG antilichamen daarentegen geven een zekere immuniteitsgraad, alhoewel nog niet bekend is hoe lang IgG antilichamen tegen SARS-CoV-2 in het lichaam blijven nadat de Covid-19-infectie door het lichaam is overwonnen.

Product type  
Het testapparaat bestaat uit 1 test kit, twee pipetjes per test, een lancet en een ampul (of een grote flacon bij de 20 stuks verpakking) met buffervloeistof. De kits zijn per 1,2,6 of 20 stuks verpakt. Let op: de 20 stuks verpakking bevat 1 flacon met buffervloeistof i.p.v. 20 lossen ampullen.

Gebruiksvriendelijk
Een druppel bloed verkregen met een kleine vingerprik is voldoende.

Efficiënt
Testresultaat binnen ca. 15 minuten.

Nauwkeurig
Deze antistoffentest heeft een hoge betrouwbaarheid. De test is 99,3% nauwkeurig.

 

Meer informatie over de test

Deze test is alleen beschikbaar voor zorgprofessionals en bedrijven. Geef a.u.b. de bedrijfsnaam of naam van de instelling op bij uw klantgegevens, en omschrijf de doelstelling in het opmerkingenveld. 

Bij het kiezen van een goede antistoffentest is het belangrijk om naar de sensitiviteit (gevoeligheid) en specificiteit van de test te kijken. Deze test heeft een nauwkeurigheid van 99,3%, gemeten op de sensitiviteit en specificiteit voor zowel de IgM als IgG antilichamen. 

De COVID-19 Rapid Antibody Test is vervaardigd door Lepu Medical Co., een hoogwaardige Chinese producent van hightech medische hulpmiddelen en apparatuur. Het Europese hoofdkantoor van Lepu Medical is gevestigd in Nederland. De COVID-19 Antibody Test is in het bezit van de vereiste CE-markering en voldoet aan de eisen van de EU IVD (In-Vitro Diagnostics) richtlijn (98/79/EC). Het is geen officiële test voor thuisgebruik. In een vergelijkende test komt deze test als beste uit de bus. Het testverslag is opvraagbaar via onze klantenservice.

Fabrikant    Sensitiviteit Specificiteit Nauwkeurigheid
Sensing Self *   87,50% 96,75% 94,62%
Abbott Base point *   86,43% 99,57% 91,61%
Lepu Medical (Geneses Medical)   98,79% 99,64% 99,32%
Clungene   97,4% 98,89% 93,41%
Cellx **   93,75% 96,00% 95,24%
Aytu Bioscience **   91,96% 100,00% 92,86%

Bron:
* Information For Use (IFU) of test kits
** John Hopkins website (https://www.centerforhealthsecurity.org/resources/COVID-19/serology/Serology-based-tests-for-COVID-19.html)

Sensitiviteit en specificiteit zijn belangrijke kwaliteitsindicatoren voor een SARS-CoV-2 antistoffentest.

Sensitiviteit (gevoeligheid, correct positief)
Toont het aandeel werkelijk ‘positieven’ die correct worden weergegeven door de test. Het wordt bepaald door het gemeten percentage mensen dat correct door de test wordt aangewezen als zijnde besmet met SARS-CoV-2.

Specificiteit (correct negatief)
Toont het aandeel werkelijk ‘negatieven’ die correct worden weergegeven door de test. Dit wordt bepaald door het gemeten percentage mensen dat correct door de test wordt aangewezen als zijnde niet besmet met SARS-CoV-2.

Er wordt getest op de antilichamen IgG en IgM. De sensitiviteit en specificiteit voor het detecteren van IgG en IgM is als volgt:

Antilichaam Sensitiviteit Specificiteit Nauwkeurigheid
IgG 100,0% 99,22% 99,55%
IgM 97,26% 100,0% 99,09%

Bron: Clinical Validation on IVD kits, Lepu Medical, Feb. 2020

Gecombineerd leidt dit tot een gewogen gemiddelde nauwkeurigheid van 99,3%.

 

Hoe te gebruiken
 1. Bekijk onderstaande video (in het Engels).

 2. Laat de test uitvoeren door iemand die ervaring heeft met het afnemen van een test met een bloeddruppel, bijvoorbeeld een arts, verpleegkundige of andere zorgmedewerker. Het afnemen van de test lijkt op een bloedsuikertest, al duurt de uitslag langer.
 3. Leg de test, een lancet, de twee pipetten, de testvloeistof en een smartphone met stopwatch op een schoon horizontaal werkvlak
 4. Was de handen grondig.
 5. Breek alvast de ampul met buffervloeistof.
 6. Masseer de vingertop waarin geprikt gaat worden zodat de bloedstroom goed op gang komt.
 7. Haal het dopje van de lancet, en prik met de naald kort in de vingertop.
 8. Er ontstaat een bloeddruppel op de huid.
 9. Zuig met pipet nr. 1 de druppel op.
 10. Breng met de pipet een volle druppel bloed in opening A.

   
 11. Zuig met de andere schone pipet nr. 2 vloeistof uit de ampul met buffervloeistof, en voeg 2 tot 3* volle druppels toe in opening B. Binnen drie minuten zal in de testkit het verdunde optrekkende bloed zichtbaar zijn. Is dit niet het geval, verzekert u zich er dan eerst van dat er twee volle druppels buffervloeistof in opening B zijn gedaan. *Eventueel kunt u nog een extra druppel buffervloeistof toevoegen in opening B, bijvoorbeeld omdat een van de eerste twee druppels een luchtbel bevatte. 
 12. Start de tijd met de stopwatch.

   
 13. Testresultaten kunnen binnen 10-20 minuten worden afgelezen. Wacht niet langer dan 20 minuten met het aflezen van de resultaten.

   
 14. Maak meteen een foto van het testresultaat.
 15. Bij een positief testresultaat is het advies om de test nogmaals te doen om 99,7% zekerheid te krijgen. Eventueel kan de test na twee weken herhaald worden. Raadpleeg bij een positief resultaat de huisarts.
Hoe lees ik de uitslag
 1. Als alleen een lijn in C verschijnt, zijn er geen antilichamen voor COVID-19 aangetroffen. U bent waarschijnlijk niet besmet met het SARS-CoV-2 coronavirus. Het virus kan echter aan het incuberen zijn. Indien een vervolgtest na twee weken hetzelfde resultaat laat zien bent u waarschijnlijk niet besmet met SARS-CoV-2.
 2. Als een lijn in C en in M verschijnt zijn er IgM antilichamen in het bloed aangetroffen. De IgM antilichamen wijzen erop dat het lichaam geconfronteerd is met COVID-19 en hier een eerste afweerreactie op ontwikkelt. 
 3. Als een lijn in C, M en G verschijnt zijn er IgM en IgG antilichamen in het bloedsample aangetroffen. Besmetting met het SARS-CoV-2 coronavirus heeft plaatsgevonden en uw lichaam vertoont een afweerreactie op de verschijnselen van COVID-19. Tegelijkertijd is het lichaam immuniteit tegen de ziekte aan het opbouwen.
 4. Als een lijn in C en G verschijnt zijn er IgG antilichamen aangetroffen. U bent aan het einde van de immuniteitsopbouw en het lichaam heeft immuniteit tegen het SARS-CoV-2 virus opgebouwd. Het is echter niet bekend hoe lang iemand immuun blijft voor een mogelijk nieuwe besmetting.
 5. Er dient altijd een gekleurde lijn in C (controlegebied) te verschijnen. Verschijnt er geen lijn in C dan is de test ongeldig. In dat geval dient een nieuwe test te worden uitgevoerd.

 
 
Reviews (42006)

Gemiddelde waardering

8,5
Laatste reactie

30-04-2021   eFarma is altijd open, ik hoef niet ik een volle apotheek te bespreken wat ik nodig heb, mijn medicijn is altijd op voorraad én ik krijg ›››

— Mevrouw G. (31)
ALMERE

8
.8
Zorgkaart Nederland
Apotheek eFarma is 346 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8,8.
Bekijk alle waarderingen
©2000-2021 eFarma b.v.