de nieuwe apotheek
apotheekeFarma de nieuwe apotheek

Coronatest Corona Gehad Test

Corona gehad? Test met vingerprik thuis. Daarna opsturen naar laboratorium in Nederland. Uitslag binnen 2 dagen met anonieme code.

Verpakkingsgrootte: 1 st

54,95
 
Aantal Prijs per verpakking
1 54,95
2 tot 4 49,95 -9%
5+ 47,95 -13%

Verpakkingsgrootte: 1 st

 
1-2 werkdagen

Bestelaantal:

Prijs: 

 
1-2 werkdagen

Corona gehad? Test met vingerprik thuis. Daarna opsturen naar laboratorium in Nederland. Uitslag binnen 2 dagen met anonieme code.

EAN-code: 8719327056172


Verzendkosten 3,95
Vanaf 20,- gratis
Tot 40% korting

Productinformatie

Deze test kan gebruikt worden als:

 1. U momenteel geen klachten heeft
 2. U langer dan 14 dagen geleden onderstaande klachten heeft gehad:
  • Grieperig gevoel
  • Loopneus
  • Niezen
  • Keelpijn
  • Lichte hoest
  • Verhoging
  • Lichte benauwdheid
  • Verminderd reuk-en smaakvermogen (komt minder vaak voor)

Als u klachten hebt gehad, kunt u dit laten testen met een bloedtest. Daarvoor moet u een paar druppels bloed - die u met een vingerprik zelf thuis afneemt - opsturen naar een Nederlands laboratorium. In het doosje zit een code. Daarmee kunt u na 2 werkdagen de uitslag anoniem inzien via een beveiligde portal.

Het sample wordt geanalyseerd bij Microbe&Lab in Amsterdam. Dit is één van de laboratoria in Nederland die door het RIVM is gevalideerd als laboratorium voor SARS-CoV-2-diagnostiek. Het laboratorium is ISO-gecertificeerd en wordt geleid door een arts-microbioloog. Deze heeft samen met een team van wetenschappers op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten deze CE-In Vitro Diagnostics gemarkeerde test ontwikkeld. De test bestaat uit een tweetal ELISA-testen.

In het laboratorium wordt bekeken of er zogenaamde IgG-antistoffen zijn aangemaakt tegen het coronavirus. Het is dus geen virus-RNA-test (PCR-test) waarmee een actieve infectie kan woren aangetoond.  Als IgG-antistoffen worden gevonden, dan is er een coronabesmetting met immuniteitsreactie geweest ("Corona gehad"). Als de test positief is wordt altijd een 2e keer getest om de uitslag van de eerste test te bevestigen. De uitslag wordt eerst bekeken door een arts van het laboratorium voordat deze wordt vrijgegeven.

Door 2x te testen wordt de kans op een vals positieve uitslag zeer gering. Een vals positieve uitslag wil zeggen dat de test zegt "Corona gehad" terwijl dat niet zo is.

Let op: komen de testresultaten niet overeen met eventuele klachten, of is de test positief, neem dan altijd contact op met de huisarts.

De geteste persoon dient zich altijd -ongeacht de uitslag van de test- aan alle voorzorgsmaatregelen volgens het RIVM te houden. De test is een momentopname, waarmee wordt gemeten of er op dat moment antistoffen zijn gevormd. Als er IgG wordt gevonden, dan bevindt de immuniteitsopbouw zich in het laatste stadium, of heeft u de ziekte kortgeleden doorgemaakt. Het is nog niet bekend hoelang deze immuniteitsopbouw duurt.

 

Hoe werkt het

Unieke code
Bij de zelfafnameset zit een kaartje met een unieke code waarmee de uitslag van de test online opgevraagd kan worden. Dit codekaartje dus goed bewaren

Verzamelen van het materiaal
In het doosje zit een instructie om met een vingerprik een paar druppels bloed af te nemen en dat in een klein buisje te doen.

Stuur het afnamemateriaal terug naar ons laboratorium
Stuur het afnamemateriaal gratis terug naar het laboratorium Microbe& Lab in Amsterdam.

Bekijk na enkele dagen de uitslag online
Met de unieke code kan binnen 2 werkdagen na ontvangst door het laboratorium de uitslag via een beveiligde portal worden bekeken.

Inhoud verpakking
 • 2 lancetten voor bloedafname
 • Buisje om bloed in op te vangen
 • Safetybag
 • Absorbtie-vel
 • Codekaart
 • Portvrije retourbox

 
 
Reviews (37596)

Gemiddelde waardering

8,5
Laatste reactie

22-09-2020   Ik was zeer ontevreden over mijn apotheek en in de regio had ik niet veel keus. Ik ben hier super blij mee.

— Mevrouw S. (47)
SOEST

8
.8
Zorgkaart Nederland
Apotheek eFarma is 363 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8,8.
Bekijk alle waarderingen
©2000-2020 eFarma b.v.