de nieuwe apotheek
eFarma de nieuwe apotheek
Door een piek aan online bestellingen en capaciteitstekorten bij vervoerders kunnen zendingen helaas enkele dagen vertraagd zijn. Door een piek aan online bestellingen en capaciteitstekorten
bij vervoerders kunnen zendingen helaas enkele dagen vertraagd zijn.

Corona Zelftest Roche

RIVM-goedgekeurde corona antigeen zelftest, die gebruikt kan worden om een coronabesmetting aan te tonen. Snelle antigeentest vóórin de neus. De tests zijn verpakt in een kleinverpakking van 5 stuks, er is ook een bulkverpakking van 25 stuks.

Let op: dit product kan niet worden geretourneerd dus lees de productomschrijving op deze pagina goed door.

Verpakkingsgrootte: 5 st

25,00
 
ZELFTEST
25,00

Verpakkingsgrootte: 5 st

 
direct leverbaar

Bestelaantal:

Prijs: 

 
direct leverbaar

RIVM-goedgekeurde corona antigeen zelftest, die gebruikt kan worden om een coronabesmetting aan te tonen. Snelle antigeentest vóórin de neus. De tests zijn verpakt in een kleinverpakking van 5 stuks, er is ook een bulkverpakking van 25 stuks.

Let op: dit product kan niet worden geretourneerd dus lees de productomschrijving op deze pagina goed door.

EAN-code: 8800111704413


Verzendkosten 3,95
Vanaf 29,- gratis
Tot 40% korting

Productinformatie

De SARS-CoV-2 Rapid Antigen Nasal Test is een "Coronavirus"-antigeen ZELFTEST om te bepalen of het coronavirus aanwezig is in het neusslijm. Zo ja, dan is de test positief, en is de geteste persoon besmet. Het advies is om bij een positieve zelftest bij de GGD een PCR-test af te laten nemen ter bevestiging, en er daarmee ook voor te zorgen dat de uitslag wordt opgenomen in de besmettingscijfers.

Deze test wordt afgenomen vóór in de neus, in plaats van in de diepe neusholte, wat een meer gemakkelijke en snellere test procedure oplevert. De test stelt gebruikers in staat zelf hun neusmonster te nemen. De afname voorin de neus is veel minder belastend voor gebruikers (in het bijzonder voor kinderen, ouderen of mensen met een handicap). Er is verminderde kans op niezen en hoesten tijdens de afname. Resultaten zijn beschikbaar in 15 minuten.


De kit is klaar voor gebruik en bevat alle verbruiksmaterialen die nodig zijn om een test uit te voeren:

Voordelen van de zelftest

Snel resultaat

Het resultaat is na 15 minuten beschikbaar. De sneltest helpt u om direct te zien of u besmettelijk of niet-besmettelijk bent. U heeft u het resultaat onmiddellijk, als u positief test kunt u meteen maatregelen nemen die helpen anderen te beschermen.

Eenvoudig en prettig in gebruik

Een neusuitstrijkje is voldoende. Voor deze test is alleen een neusswab uit het voorste deel van de neus nodig. Dit betekent dat de monstername veel minder ingrijpend is. Een diepe afname in het neus-keelholtegebied is niet langer nodig en alles verloopt aangenamer, zachter en gemakkelijker voor u.

Hoge nauwkeurigheid

Door de hoge betrouwbaarheid van de test kunt u uw infectiestatus met hoge nauwkeurigheid bepalen. Mutaties uit bijvoorbeeld Engeland en Zuid-Afrika 2 of een mRNA-vaccin hebben geen invloed op de betrouwbaarheid van de test.

Uitvoering - in 4 stappen naar het resultaat

1. Een uitstrijkje afnemen

Was uw handen en snuit uw neus voordat u de test uitvoert. Haal de neusswab (speciaal steriel wattenstaafje) uit de verpakking en let er daarbij op dat u de swab alleen aan het stokje aanraakt. Kantel uw hoofd een beetje achterover. Steek de swab in een neusgat. Duw het wattenstaafje langzaam ongeveer 2 cm in de neus (parallel aan het gehemelte) totdat u weerstand voelt. Oefen daarbij geen druk uit. Draai het wattenstaafje 4 keer (in totaal ongeveer 15 seconden) tegen de binnenkant van de neus en verwijder het dan uit de neus. Herhaal dit met hetzelfde wattenstaafje in het andere neusgat.

2. Het monster oplossen in de extractiebuffer

Plaats het wattenstaafje in een buisje met extractiebuffer/testvloeistof. Knijp in de onderkant van het buisje en draai het wattenstaafje meer dan 10 keer heen en weer. Blijf in de zijkanten van het buisje knijpen terwijl u het wattenstaafje verwijdert om alle vloeistof uit het wattenstaafje te drukken.

3. Aanbrengen van het opgeloste monster

Leg de teststrip op een vlakke ondergrond. Houd het buisje verticaal boven het ronde, gemarkeerde gebied (niet het rechthoekige resultaatvenster). Laat precies 4 druppels op het veld vallen. Knijp hiervoor zo nodig voorzichtig in het buisje. Opmerking: u kunt ook doorgaan met de test als u per ongeluk 5 druppels heeft aangebracht.

4. Het resultaat aflezen

Stel de stopwatch in en lees het testresultaat na 15-30 minuten af. Als het testresultaat na meer dan 30 minuten wordt afgelezen, is het resultaat mogelijk onjuist.

De uitslag - hoe te beoordelen

Positief testresultaat C+T

De aanwezigheid van een testlijn (T), hoe zwak ook, samen met een controlelijn (C) betekent een positief testresultaat.

Een positief resultaat betekent dat u zeer waarschijnlijk COVID-19 heeft.

Neem onmiddellijk contact op met uw arts/huisarts of bel met de GGD via 0800-1202 of via de website www.coronatest.nl. Volg de plaatselijke richtlijnen voor zelfisolatie. Indien nodig zal uw arts ter bevestiging een PCR-test voorschrijven.

Negatief testresultaat alleen C

De aanwezigheid van een controlelijn (C) (hoe zwak deze ook is) maar geen testlijn (T) betekent een negatief resultaat.

Het is onwaarschijnlijk dat u COVID-19 heeft. Zelfs bij een negatief resultaat moet u alle beschermende en hygiënische maatregelen in acht blijven nemen.

Ook bij een negatief testresultaat kan er sprake zijn van een infectie. Bij twijfelachtige gevallen (d.w.z. als u aanhoudende symptomen heeft of uw symptomen ernstiger worden) wordt aanbevolen om de test na 1-2 dagen te herhalen, omdat het coronavirus niet in alle fasen van een infectie nauwkeurig kan worden aangetoond.

Ongeldig testresultaat alleen T

Als er geen controlelijn (C) zichtbaar is, moet het resultaat als ongeldig worden beschouwd (de test werkt niet goed).

Bekijk het resultaat goed: zelfs als de controlelijn zwak is, kan de test als geldig worden beschouwd. Mogelijk hebt u de test niet correct uitgevoerd. Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door en herhaal de test.

Als de testresultaten ongeldig blijven, moet u contact opnemen met uw arts of een COVID-19-testcentrum.

 

Onderdelen die nodig zijn voor een test (en inbegrepen in de kit):

 • Teststrip (afzonderlijk verpakt in een foliezakje met droogmiddel)
 • Extractiebufferbuis
 • Mondstuk dop
 • Steriele swab
 • Gebruiksaanwijzing
 • Korte handleiding

N.B. Per 5 stuks verpakt in een verzegeld gripzakje voorzien van apotheek-etiket en gebruiksaanwijzing.

Speciale kenmerken en voordelen van de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test

Naast PCR-tests in het laboratorium kunnen ook antigeenassays worden geboden als snelle tests in een setting nabij de patiënt. De SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test is een snelle chromatografische immunoassay die bedoeld is voor de kwalitatieve detectie van specifieke antigenen van SARS-CoV-2 die aanwezig zijn in de neus. Deze test is ervoor bedoeld om antigeen afkomstig van het SARS-CoV-2 virus te detecteren bij personen van wie wordt vermoed dat ze COVID-19 hebben. Dit product is geschikt als zelftest. Net zoals het geval is bij laboratoriuminstrumenten detecteert het product een SARS-CoV-2 antigeen, namelijk het nucleoproteïne. Het kan daarom worden gebruikt om vast te stellen of een persoon geïnfecteerd is met SARS-CoV-2 door een kwalitatief resultaat te verstrekken dat bestaat uit gekleurde banden die duiden op de aanwezigheid van SARS-CoV-2 antigenen.

De SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test maakt snelle besluitvorming mogelijk, bijv. of een individu in quarantaine gehouden moet worden, waardoor het risico op verdere verspreiding verkleint. De test is bedoeld voor zowel symptomatische als asymptomatische personen. De dient het als een waardevolle initiële screeningstest voor personen die zijn blootgesteld aan SARS-CoV-2.

Zoals vermeld in de gebruiksaanwijzing heeft de test een sensitiviteit van 83,3% en een specificiteit van 99,1% wanneer getest wordt binnen 7 dagen na het begin van de symptomen.

De voordelen van de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test in het kort:

 • Een snel resultaat na 15 minuten (uitleesvenster 15-30 minuten)
 • Eenvoudige monstername voorin de neus
 • Geen verdere instrumenten nodig
 • De testkit is klaar voor gebruik en bevat alle benodigdheden om een test te kunnen uitvoeren
 • Maakt gedecentraliseerd testen mogelijk en maakt toegang voor testen mogelijk in gebieden waar laboratoriumtesten niet direct beschikbaar zijn· 

Veel gestelde vraag: wat is het verschil tussen een antistoftest en een antigeentest?
Met een antigeentest kan binnen 15 minuten worden vastgesteld of iemand op dit moment COVID-19 heeft. Met een antistoffentest (bloedtest IgG/IgM) kan worden vastgesteld of iemand COVID-19 heeft gehad of zich in een later stadium van de genezing bevindt.

 
©2000-2022 eFarma b.v.