de nieuwe apotheek
apotheekeFarma de nieuwe apotheek
Door een piek aan online bestellingen en capaciteitstekorten bij vervoerders kunnen zendingen helaas enkele dagen vertraagd zijn. Door een piek aan online bestellingen en capaciteitstekorten
bij vervoerders kunnen zendingen helaas enkele dagen vertraagd zijn.
 

Legionella, feiten en tips

Wat is legionella?

Legionella, ook bekend als veteranenziekte, is een longontsteking die door bacteriën wordt veroorzaakt. Deze bacteriën groeien goed in (leiding)water met temperaturen tussen de 30 en 40 graden Celsius. Bij personen met een verminderde weerstand kunnen deze bacteriën longontsteking veroorzaken. Legionella komt soms voor in hotels in landen rond de Middellandse Zee, maar ook in Nederland leidt deze bacterie af en toe tot ziekte.

Hoe herken ik legionella?

Als u na een verblijf in het buitenland klachten heeft die wijzen op een longontsteking (bijvoorbeeld hoesten, pijn op de borst of kortademigheid), kan dit betekenen dat u legionella heeft. Bezoek dan uw huisarts en vergeet niet te vertellen waar u precies geweest bent.

Hoe voorkom ik legionella?

Laat voor het gebruik van de douche de heetwaterkraan even goed doorlopen en ventileer de badkamer daarbij goed zodat u minder waterdamp inademt. Overigens is de ziekte goed te behandelen met antibiotica.

Meer informatie of vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over legionella of andere reizigersziekten, dan kunt u contact opnemen met zorgverlenende instanties als de GGD, travelclinic, bedrijfs- of huisarts en apotheker.

Gemiddelde waardering

8,5
Laatste reacties

07-01-2022  Zeer professioneel, efficiënt, kwalitatief en betrouwbaar.

— Mevrouw S. (53 jr.)


07-01-2022  Prima snelle service, uitermate vriendelijk en veel goedkoper! En als een specialist eFarma adviseert...tja dat zegt toch genoeg.

— De heer P. (65 jr.)


06-01-2022  Makkelijk, door de brievenbus geen wachttijden aan een balie of een bezoekje aan de apotheek. Door de feestdagen was mijn bestelling langer onderweg en kon uit nood zelfs even een doosje komen afhalen Whatsapp service mogelijk, super makkelijk

— Mevrouw S. (38 jr.)


8
.8
Zorgkaart Nederland
Apotheek eFarma is 328 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8,8.
Bekijk alle waarderingen
©2000-2022 eFarma b.v.