de nieuwe apotheek
eFarma de nieuwe apotheek
Door een piek aan online bestellingen en capaciteitstekorten bij vervoerders kunnen zendingen helaas enkele dagen vertraagd zijn. Door een piek aan online bestellingen en capaciteitstekorten
bij vervoerders kunnen zendingen helaas enkele dagen vertraagd zijn.
 

Hoe kunt u malaria voorkomen?

U kunt malaria voorkomen door u te beschermen tegen muggenbeten (algemene maatregelen), door het gebruik van anti-malariamiddelen (malariatabletten) en door bij klachten die op malaria lijken zo snel mogelijk naar een arts te gaan.

Algemene maatregelen

De malariamug is meestal vanaf zonsondergang tot zonsopgang actief. In deze periode kunt u de volgende maatregelen tegen muggenbeten nemen:

 • Draag bedekkende kleding (lange broek, lange mouwen, schoenen en sokken);
 • Smeer uw onbedekte huid in met muggenolie of een muggenstift die DEET bevat;
 • Als u ook zonnebrand gebruikt, laat deze dan eerst intrekken voordat u DEET opbrengt;
 • Zorg ervoor dat u in een muggenvrije kamer slaapt of onder een goedsluitende geïmpregneerde klamboe en gebruik indien mogelijk de airconditioning of ventilator.

Malariatabletten

Als u reist naar een gebied waar malaria voorkomt dan schrijft de arts meestal malariatabletten voor. Reizigers die de malariakuur goed volgen zijn over het algemeen goed beschermd tegen malaria. Er is echter altijd een kleine kans dat u toch malaria krijgt. Maak daarom de kuur goed af, ook thuis.

Start op tijd en gebruik de tabletten ook na terugkomst

Bij sommige pillen moet 3 weken of 1 dag vóór vertrek met het innemen worden begonnen en dit moet gedurende het verblijf in malariagebied worden voortgezet. Na terugkomst moet nog 1 week tot 1 maand worden doorgegaan. Dit om te voorkomen dat parasieten die mogelijk nog in uw lichaam aanwezig zijn, zich kunnen ontwikkelen en leiden tot het krijgen van malaria.

Gebruik uw telefoon als herinnering

Noteer dus goed wanneer u moet beginnen met de malariatabletten, op welke dag(en) en wat de laatste dag is dat u medicatie nodig heeft. Gebruik uw telefoon om u te herinneren aan het innemen.

Praktische tips ter voorkoming van malaria op een rij

 • Voorkom dat u door muggen gestoken wordt:
  • Draag bedekkende kleding
  • Gebruik muggenwerende middelen (DEET) op onbedekte lichaamsdelen
  • Slaap onder een geïmpregneerde klamboe of zorg dat uw slaapkamer vrij van muggen is
 • Neem de tabletten mee in uw handbagage (koop bij voorkeur de tabletten niet in uw vakantieland omdat er een kans bestaat dat u niet het echte middel krijgt)
 • Noteer goed wanneer u de malariatabletten moet innemen en neem de medicatie in op een vast tijdstip (stel indien mogelijk een herinnering in op uw telefoon)
 • Soms wordt aangeraden medicatie in te nemen met (vettig) voedsel. Controleer dit even vóór de reis en neem de bijsluiter mee

Gemiddelde waardering

8,5
Laatste reacties

01-12-2022  Prima service, zeer zorgvuldig en bij vragen direct bericht terug.

— Mevrouw V. (53 jr.)


01-12-2022  Omdat ik de handcrème makkelijk via eFarma kan bestellen dan via de huisarts.

— De heer M. (56 jr.)


23-11-2022  klantvriendelijk

— De heer L. (73 jr.)


8
.7
Zorgkaart Nederland
Apotheek eFarma is 439 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8,7.
Bekijk alle waarderingen
©2000-2022 eFarma b.v.