de nieuwe apotheek
apotheekeFarma de nieuwe apotheek
Door een piek aan online bestellingen en capaciteitstekorten bij vervoerders kunnen zendingen helaas enkele dagen vertraagd zijn. Door een piek aan online bestellingen en capaciteitstekorten
bij vervoerders kunnen zendingen helaas enkele dagen vertraagd zijn.
 

SARS, feiten en tips

Wat is SARS?

SARS (Severe Acute Respiratory Syndrom) is een ernstige acute ademhalingsziekte veroorzaakt door het SARS-virus. Ongeveer 96 procent van de SARS-patiënten geneest van de ziekte. In slechts 4 procent van de gevallen treedt een ernstige en fatale longontsteking op (dezelfde sterftecijfers als bij een gewone griep).

Hoe herken ik SARS?

Het is een relatief onbekende ziekte die begint met dezelfde symptomen als griep: hoge koorts, droge hoest, kortademigheid en moeite met ademhalen. Bovendien kunt u last krijgen van keelpijn en spierpijn. Als u deze symptomen heeft en in de afgelopen 10 dagen in een gebied geweest bent waar recent SARS is voorgekomen, wordt u geadviseerd direct contact op te nemen met een dokter.

Hoe voorkom ik SARS?

Er zijn geen medicijnen of vaccins beschikbaar tegen SARS. Snelle diagnose en aanpak van de ziekte is belangrijk. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt sinds 2002 (het jaar waarin de eerste SARS-epidemie uitbrak) een overzicht bij van gebieden waar SARS voorkomt en van de gebieden waar reizigers geadviseerd wordt alert te zijn op de symptomen.

Meer informatie of vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over SARS of andere reizigersziekten, dan kunt u contact opnemen met zorgverlenende instanties als de GGD, travelclinic, bedrijfs- of huisarts en apotheker.

Gemiddelde waardering

8,5
Laatste reacties

07-01-2022  Zeer professioneel, efficiënt, kwalitatief en betrouwbaar.

— Mevrouw S. (53 jr.)


07-01-2022  Prima snelle service, uitermate vriendelijk en veel goedkoper! En als een specialist eFarma adviseert...tja dat zegt toch genoeg.

— De heer P. (65 jr.)


06-01-2022  Makkelijk, door de brievenbus geen wachttijden aan een balie of een bezoekje aan de apotheek. Door de feestdagen was mijn bestelling langer onderweg en kon uit nood zelfs even een doosje komen afhalen Whatsapp service mogelijk, super makkelijk

— Mevrouw S. (38 jr.)


8
.8
Zorgkaart Nederland
Apotheek eFarma is 328 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8,8.
Bekijk alle waarderingen
©2000-2022 eFarma b.v.