de nieuwe apotheek
eFarma de nieuwe apotheek

Fagron Koelzalf Fna 100 g

Vetcrème met een hydraterend, beschermend en licht verkoelend effect voor de droge huid. Een verkoelende en beschermende zalf is te gebruiken bij jeuk, vooral door een droge of schilferende huid.

Verpakking: 100 G
EAN: 8717564009913

direct leverbaar
 

Verpakking: 100 G

Bestelaantal:

100 g

Prijs: 

5,51 5,23

Vetcrème met een hydraterend, beschermend en licht verkoelend effect voor de droge huid. Een verkoelende en beschermende zalf is te gebruiken bij jeuk, vooral door een droge of schilferende huid.

EAN: 8717564009913


Verzendkosten 4,95
Vanaf 29,- gratis
Tot 40% korting

Productinformatie

Koelzalf FNA is geschikt voor de droge en geprikkelde huid. De verdamping van water in deze koelzalf heeft een licht verkoelend en jeukstillend effect op de huid. Het verkoelende effect wordt vaak na enkele minuten opgemerkt en houdt enkele minuten aan.
Na verdamping van het water op de huid blijft er een beschermd laagje vet over wat verdere uitdroging van de huid tegengaat. Het beschermende effect van het beschermende vetlaagje houdt gemiddeld een halve dag aan. Het is daarom belangrijk om bij een droge huid, eczeem of andere huidspecificatie de zalf meerdere malen per dag aan te brengen.

Toegevoegd glycerine zorgt voor een goede smeerbaarheid en draagt bij aan een betere vochtbalans van de huid.
Koelzalf FNA bevat rozenolie. Wanneer er een overgevoeligheidsreactie opspeelt kan er worden gekozen voor de variant zonder rozenolie; Koelzalf zonder rozenolie. Voor de eczeemhuid is het raadzaam de variant zonder rozenolie de voorkeur te geven. Rozenolie kan prikken of irritatie veroorzaken op een eczeemgevoelige huid.

Is er sprake van een allergie voor wolvet, wolvetalcoholen of voor cetyl- en/of stearylalcohol dan kan de Koelzalf FNA veilig worden gebruikt. In de Koelzalf FNA is geen wolvet, wolvetalcoholen of cetyl- en/of stearylacloholen verwerkt. In tegenstelling tot de meeste andere basiscrèmes- en zalven bevat Koelzalf FNA geen conserveermiddelen. Na openen is een tube 3 maanden houdbaar. Na de verstreken 3 maanden kan de kwaliteit van het product niet meer worden gegarandeerd.

Koelzalf FNA wordt geadviseerd als basis huidverzorging. Het kan de medicinale behandeling ondersteunen maar niet vervangen.

Onze producten hebben een nieuw uiterlijk. De samenstelling van het product is niet gewijzigd. De beschrijving van ingrediënten is gewijzigd van Nederlandse benaming naar de Europese benaming (INCI).


Medicijn-informatie

Fagron Koelzalf Fna

"Verkoelende en beschermende zalf" als werkzame stof

Introductie Fagron Koelzalf Fna

Een verkoelende en beschermende zalf is te gebruiken bij jeuk, vooral door een droge of schilferende huid.

Ook schrijven artsen deze zalf voor om medicijnen in te verwerken die u op de huid moet aanbrengen.

Handelsinformatie

Verkoelende en beschermende zalven zijn zonder recept verkrijgbaar in de apotheek onder de namen Koelzalf FNA, Unguentum leniens FNA, Waterhoudende zalf FNA of Unguentum aquosum FNA.

Hoe moet ik Fagron Koelzalf Fna gebruiken?

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter.

Wanneer?
Minimaal 1 keer per dag aanbrengen, maar bij voorkeur vaker.

Hoe lang?
U kunt deze zalf gebruiken zolang u het nodig heeft. Helpt het niet of onvoldoende, raadpleeg dan uw arts.

Op welke bijwerkingen moet ik letten?

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. Dit is echter zeer zelden het geval.

De belangrijkste bijwerking is de volgende.

Waterhoudende zalf (Unguentum aquosum), zeer zelden

  • Overgevoeligheid voor wolvet. Dit kunt u merken aan roodheid, jeuk en galbulten. Stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts of apotheker. Geef aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor wolvet. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u geen zalf meer krijgt met wolvet. Eventueel kan de apotheek u ook een andere verkoelende en beschermende zalf leveren zonder wolvet (zoals Koelzalf).

Van de Koelzalf (Unguentum leniens) zijn geen bijwerkingen bekend. Het bevat ook geen conserveermiddelen of andere bestanddelen waar mensen overgevoelig voor kunnen zijn.

Raadpleeg uw arts als u wel verschijnselen ervaart waarvan u vermoedt dat deze een bijwerking van deze zalf zijn.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Heeft Fagron Koelzalf Fna wisselwerkingen met andere medicijnen?

Van deze zalf zijn geen wisselwerkingen bekend.

Smeer andere huidmiddelen niet tegelijkertijd op de aangedane plekken. U heeft dan kans dat u dit middel met het volgende wegsmeert. Wanneer u ook een crème of gel gebruikt, breng dan eerst de gel aan. Een gel verdwijnt sneller in de huid dan een crème, en een crème verdwijnt sneller in de huid dan een vette zalf. Smeer daarom altijd eerst het minst vette middel. Wacht tot dit in de huid is getrokken en breng dan het andere middel aan. Zorg ervoor dat u het ene middel niet meer voelt als u het andere aanbrengt. Dit is meestal binnen een kwartier tot een halfuur.

Als ik Fagron Koelzalf Fna gebruik, mag ik dan...

autorijden, alcohol drinken en alles eten?
Bij deze zalf zijn hiervoor geen beperkingen.

Mag ik Fagron Koelzalf Fna gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

U kunt deze zalf veilig gebruiken. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeten ben?

Breng de zalf dan gewoon aan. Het maakt niet uit als u snel daarna opnieuw smeert.

Kan ik zomaar stoppen met Fagron Koelzalf Fna?

U kunt op elk moment in één keer met het gebruik van deze zalf stoppen.

Disclaimer

Deze tekst is opgesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. De officieel geregistreerde gegevens van dit medicijn bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen vindt u op: www.cbg-meb.nl . Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst.


Werkzame stof

  • olie, vet
  • was
  • glycerylmono-oleaat

Hulpstoffen

  • rozen olie, kunstmatig
  • water, gezuiverd

Vergoeding

  • wordt vergoed onder voorwaarden
  • preferentiebeleid niet van toepassing
 
 
 
 
 
 
 

©2000-2024 eFarma B.V. Gevestigd in Nederland.