de nieuwe apotheek
eFarma de nieuwe apotheek

Fagron Levomenthol 1% Carbomeerwatergel 1% (100g) 100 g

Crème voor een droge huid voor extra verkoeling. Zorgt voor een jeukstillend effect.. Levomenthol (menthol) heeft een verkoelend effect.

Verpakking: 100 G
EAN: 8717564010070
Fagron Nederland BV

direct leverbaar
 

Verpakking: 100 G

Bestelaantal:

100 g

Prijs: 

9,14 8,68

Crème voor een droge huid voor extra verkoeling. Zorgt voor een jeukstillend effect.. Levomenthol (menthol) heeft een verkoelend effect.

EAN: 8717564010070
Fagron Nederland BV


Verzendkosten 4,95
Vanaf 29,- gratis
Tot 40% korting

Productinformatie

Deze gel is geschikt voor de geprikkelde en rode huid. Levomenthol in combinatie met carbomeerwatergel werkt indrogend en heeft een verkoelend effect op de huid. Dit maakt de gel bijzonder geschikt voor verzorging van de rode en geprikkelde huid bij bijvoorbeeld insecten- en kwallenbeten en huiduitslag. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen, een beschadigde huid, open wonden of door kinderen jonger dan 2 jaar.

Bijzonderheden

 • Zonder parfum
 • Zonder parabenen
 • Zonder wolvet lanoline
 • Zonder wolvetalcohol
 • Geschikt bij pinda allergie

Tenzij anders voorgeschreven meerdere malen daags aanbrengen. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar en niet toepassen op open wonden.

Beneden 25°C bewaren, niet in de vriezer. Buiten het bereik van kinderen houden. Sluit de tube na gebruik goed af. Na openen 12 maanden houdbaar.

Samenstelling
Aqua, Alcohol, Propylene Glycol, Carbomer, Tromethamine, Menthol, Disodium EDTA.


Medicijn-informatie

Fagron Levomenthol 1% Carbomeerwatergel 1%

"levomenthol " als werkzame stof

Introductie Fagron Levomenthol 1% Carbomeerwatergel 1%

Levomenthol (menthol) heeft een verkoelend effect.

Het wordt gebruikt bij jeuk en neusverkoudheid.

Handelsinformatie

Levomenthol ('linksdraaiend' menthol) wordt ook vaak gewoon 'menthol' genoemd. Levomenthol is verkrijgbaar in verschillende crèmes, gels, lotion, strooipoeder en inhalatievloeistoffen, die de apotheek zelf laat bereiden. Voor deze producten is soms een recept nodig.

Levomenthol wordt ook gebruikt in combinatie met andere stoffen onder de merknamen Dampo verkoudheidsbalsem, Luuf verkoudheidsbalsem voor kinderen, Luuf verkoudheidsbalsem voor volwassenen, Rhino Caps inhalatiecapsules, Vicks Vaporub, Lidocaïne-levomenthol gel FNA en Levomenthol-zinkoxideschudsel FNA. De meeste producten zijn zonder recept te koop.

Hoe moet ik Fagron Levomenthol 1% Carbomeerwatergel 1% gebruiken?

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter.

Hoe?

Jeuk

 • Zalf, crème of gel: in een dikke laag op de jeukende plekken aanbrengen.
 • Lotion: met een watje naar behoefte op de plekken aanbrengen. De lotion aan de lucht laten opdrogen, dus niet afdekken met verband.
 • Strooipoeder: de jeukende plekken bestrooien met het poeder.

Neusverkoudheid

 • Stoomdruppels: druppel een aantal stoomdruppels in een liter heet water in een kom. Gebruik nooit meer dan 20 druppels per keer. Leg een handdoek over uw hoofd en de kom, en adem de damp in gedurende 10 tot minuten. Houdt uw ogen gesloten. Laat uw hoofd na afloop niet te snel afkoelen, en bedek uw hoofd en hals.
 • Stoomcapsules: doe een capsule in een kom heet water en adem de damp in. U kunt ook een capsule leegknijpen op uw kussen of in een zakdoek en dan de damp inademen.
 • Verkoudheidsbalsems: smeer de zalf op bijvoorbeeld de borstkas, zodat u gedurende een wat langere tijd de geur kunt inademen.

Wanneer?
U mag levomenthol naar behoefte gebruiken.

Op welke bijwerkingen moet ik letten?

Behalve het gewenste effect kan dit medicijn bijwerkingen geven.

De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.

Zeer zelden

 • Bij gebruik van menthol strooipoeder: gebruik dit niet op open wondjes, zoals stukgekrabde waterpokken. Door het poeder geneest de wond minder snel. Het is geen probleem de gel of crème op oppervlakkige schaafwondjes te gebruiken.
 • Overgevoeligheid voor levomenthol of een van de andere bestanddelen van het product. U merkt dit aan roodheid, jeuk en blaasjes. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. Als u overgevoelig bent voor dit medicijn, mag u het in de toekomst niet meer gebruiken. Geef aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor dit medicijn. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het medicijn niet opnieuw krijgt.

Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Heeft Fagron Levomenthol 1% Carbomeerwatergel 1% wisselwerkingen met andere medicijnen?

U kunt dit medicijn veilig gebruiken in combinatie met andere medicijnen.

Als ik Fagron Levomenthol 1% Carbomeerwatergel 1% gebruik, mag ik dan...

autorijden, alcohol drinken en alles eten?
Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.

Mag ik Fagron Levomenthol 1% Carbomeerwatergel 1% gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Zwangerschap
U kunt dit medicijn veilig gebruiken. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen zonder nadelige gevolgen voor het kind.

Borstvoeding
U kunt dit medicijn veilig gebruiken, behalve op of in de buurt van de borsten. Baby's die aan de borst drinken kunnen het bewustzijn verliezen als zij levomenthol inademen.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeten ben?

Heeft u het medicijn nog nodig, gebruik het dan alsnog.

Kan ik zomaar stoppen met Fagron Levomenthol 1% Carbomeerwatergel 1%?

U kunt op elk moment in één keer met het gebruik van dit medicijn stoppen.

Disclaimer

Deze tekst is opgesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. De officieel geregistreerde gegevens van dit medicijn bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen vindt u op: www.cbg-meb.nl . Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst.


Adviezen

 • na openen 6 maanden houdbaar

Werkzame stof

 • levomenthol

Hulpstoffen

 • ethanol, gedenatureerd
 • propyleenglycol
 • carbomeer 974p
 • trometamol
 • edetaat dinatrium-2-water
 • water, gezuiverd
 
 
 
 
 
 
 

©2000-2024 eFarma B.V. Gevestigd in Nederland.