de nieuwe apotheek
eFarma de nieuwe apotheek

Loratadine Mylan Tablet Filmomhuld 10mg 30 st

Loratadine Mylan 10 mg, filmomhulde tabletten

Verpakking: 30 St
EAN: 8717472411730

direct leverbaar
 

Verpakking: 30 St

Bestelaantal:

30 st

Prijs: 

6,76

Loratadine Mylan 10 mg, filmomhulde tabletten

EAN: 8717472411730


Verzendkosten 4,95
Vanaf 29,- gratis
Tot 40% korting

Productinformatie

Loratadine Mylan 10 mg, filmomhulde tabletten

Geneesmiddel RVG 27517 UAD

Claims
Loratadine behoort tot de groep geneesmiddelen van de zogenaamde antihistaminica, die gebruikt
worden voor de behandeling van de klachten van allergieën zoals hooikoorts en allergieën die
gedurende het hele jaar voorkomen, bijvoorbeeld overgevoeligheid voor huisstofmijt.
Loratadine helpt uw allergische klachten te verminderen door de effecten van een stof met de naam
“histamine” te remmen. Deze stof wordt in uw lichaam gemaakt wanneer u allergisch voor iets bent.

Waarvoor wordt dit middel gebruikt
Loratadine remt de allergische reacties en de onplezierige klachten zoals niezen, loopneus of
kriebelende neus of jeukende ogen bij volwassenen en kinderen ouder dan 6 jaar en met een
lichaamsgewicht van meer dan 30 kg.
Loratadine kan ook gebruikt worden om de klachten van urticaria, een allergische huidreactie met
jeuk, roodheid en netelroos te verlichten.

Niet gebruiken bij
U bent overgevoelig voor één van de stoffen in dit geneesmiddel

Samenstelling
Werkzame stof: Elke filmomhulde tablet bevat 10 mg loratadine.
Hulpstoffen: LACTOSEmonohydraat, microkristallijne cellulose (E460), maïszetmeel, gepregelatineerd zetmeel, gehydrateerd colloïdaal siliciumdioxide, magnesiumstearaat (E470b), hypromellose (E464), macrogol, carnaubawas (E903) en talk (E553b).

Dosering
Volwassenen en kinderen die ouder zijn dan 6
jaar en met een gewicht van meer dan 30 kg: 1 x daags 1 tablet

Kinderen die 30 kilogram of minder wegen Niet aanbevolen: niet aanbevolen

Aanwijzingen voor het gebruik
Slik de tablet door met een glas water. De tablet kan worden verdeeld in twee gelijke doses. U kunt dit
middel innemen met of zonder voedsel.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Let op! Bij dit product kan een dosering op gewicht van toepassing zijn, kijk dit na in de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering

Verantwoordelijk voor het in de handel brengen:
Mylan B.V.
Dieselweg 25
3752 LB Bunschoten


Medicijn-informatie

Loratadine

"loratadine" als werkzame stof

Introductie Loratadine

Loratadine is een anti-allergiemedicijn.

Het wordt gebruikt bij verschillende vormen van allergie, zoals hooikoorts, langdurig ontstoken neusslijmvlies, ontstoken ogen door allergie, netelroos en jeuk.

Handelsinformatie

Loratadine is sinds 1988 internationaal op de markt. Het is zonder recept verkrijgbaar onder de merknamen Allerfre, Claritine, Hooikoortstablet loratadine en als het merkloze Loratadine. Het is te verkrijgen in tabletten en drank.

Hoe moet ik Loratadine gebruiken?

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter.

Hoe?

  • Tabletten: innemen met een half glas water.
  • Smelttabletten (orodispergeerbare tabletten): haal de smelttablet voorzichtig uit de verpakking en leg deze op uw tong. Water of een andere vloeistof is niet nodig om het medicijn door te slikken. Het is belangrijk dat u smelttabletten in de blisterverpakking bewaart, omdat anders ze anders uiteen kunnen vallen.
  • Drank: meet de juiste hoeveelheid af met het maatbekertje of de maatlepel. Drink die hoeveelheid op. Spoel het maatbekertje na met wat water en drink dat ook op.

Wanneer?

  • Heeft u altijd last van allergie, neem het dan elke dag in.
  • Heeft u af en toe last, neem het dan alleen in als u een allergische reactie heeft, of een uur voor u een allergische reactie verwacht te krijgen. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan iemand met een huisdier waar u allergisch voor bent.
  • Als u last heeft van bijwerkingen, zoals sufheid of slaperigheid, dan kunt u het medicijn het beste 's avonds innemen.

Hoe lang?
Voor hooikoorts is enkele weken gebruik meestal voldoende. Bij een allergie het hele jaar door kunt u het gebruiken zolang u klachten heeft.
Mocht u na drie dagen gebruik geen verbetering merken, dan heeft u waarschijnlijk geen baat bij dit medicijn. Overleg dan met uw arts.

Op welke bijwerkingen moet ik letten?

Behalve het gewenste effect kan dit medicijn bijwerkingen geven.

De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.

Zelden

  • Sufheid, slaperigheid en vermoeidheid. Deze bijwerkingen treden meestal in het begin van de behandeling op. Na een paar dagen heeft u hier minder last van. Als u hier last van heeft, kunt u dit medicijn het beste 's avonds innemen.

Zeer zelden

  • Hoofdpijn en duizeligheid.
  • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, buikpijn, maagpijn en diarree.
  • Droge mond, keel of neus. Als u last heeft van een droge mond kunt u de aanmaak van speeksel stimuleren met (suikervrije) kauwgom of door te zuigen op ijsblokjes.
  • Slapeloosheid, opwinding en onrust, verwardheid, zenuwachtigheid, beven. Kinderen en ouderen hebben hier eerder last van.
  • Gewichtstoename door meer eetlust. Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.
  • Hartkloppingen en een versnelde hartslag. Raadpleeg uw arts als u hier last van heeft.
  • Haaruitval.
  • Leveraandoeningen. U kunt dit merken aan een gevoelige, opgezwollen buik of een gele verkleuring van het oogwit of van de huid. Waarschuw bij deze klachten uw arts.
  • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit kunt u merken aan huiduitslag of doordat de klacht niet overgaat of juist verergert. Raadpleeg dan uw arts.
    In zeldzame gevallen ontstaat er benauwdheid, flauwvallen, zwelling van het gezicht, lippen, mond, tong of keel. Raadpleeg bij deze verschijnselen direct een arts of ga naar de Eerste-Hulpdienst. U mag dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor loratadine. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het medicijn niet opnieuw krijgt.

Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Moet u een allergietest ondergaan? De uitslag van de test is onbetrouwbaar als u ook dit anti-allergiemedicijn gebruikt. Stop daarom met dit medicijn ten minste drie dagen voor u een allergietest heeft. Overleg hierover met uw arts.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Heeft Loratadine wisselwerkingen met andere medicijnen?

Dit medicijn heeft wisselwerkingen met andere medicijnen. In de tekst hieronder staan alleen de werkzame stoffen van deze medicijnen, dus niet de merknamen. Of uw medicijn een van die werkzame stoffen bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje 'samenstelling'.

Het medicijn waarmee de belangrijkste wisselwerking optreedt, is het volgende.

  • Ritonavir, een medicijn tegen hiv en aids. Door ritonavir kan de hoeveelheid loratadine in het bloed stijgen. Hierdoor neemt de kans op bijwerkingen toe. Neem contact op met uw arts als u last van bijwerkingen krijgt, zoals sufheid.

Twijfelt u eraan of bovenstaande wisselwerking voor u van belang is? Neem dan contact op met uw apotheker of arts.

Als ik Loratadine gebruik, mag ik dan...

autorijden?
Meestal heeft dit medicijn geen effect op de rijvaardigheid. Maar het kan zijn dat u de eerste dagen dat u dit medicijn gebruikt, wat suf, slaperig, vermoeid of duizelig bent. Heeft u hier last van? Dan kunt beter niet autorijden. Na enkele dagen zijn deze bijwerkingen meestal weer over. Autorijden is dan geen probleem.

Voor meer algemene informatie kunt u het thema 'Medicijnen in het verkeer' lezen. In dit thema leest u bijvoorbeeld wat de wet zegt over medicijnen in het verkeer. Ook vindt u adviezen waarmee u rekening moet houden als u wel (weer) mag autorijden.

alcohol drinken?
Alcohol kan net als dit medicijn versuffend werken. Hierdoor kunnen uw coördinatie- en beoordelingsvermogen afnemen. Probeer het drinken van alcohol daarom eerst met mate.


alles eten?
Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.

Mag ik Loratadine gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Probeer eerst uw allergische klachten te behandelen met medicijnen in de vorm van oogdruppels, neussprays of crème. Van deze medicijnen komt namelijk minder in uw bloed terecht dan van medicijnen die u via de mond inneemt. De kans is dan ook kleiner dat het medicijn via u bij de baby terechtkomt. Overleg met uw arts welk medicijn voor u mogelijk is.

Zijn oogdruppels, neussprays of crème voor u niet mogelijk of zijn de klachten zeer hevig? Dan kunt u hieronder het advies voor loratadine vinden.

Zwangerschap
U kunt loratadine gedurende een aantal dagen veilig gebruiken als u zwanger bent of binnenkort wilt worden. Het wordt al jarenlang gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of willen worden zonder problemen met de vruchtbaarheid, voor de zwangerschap of voor het kind. Overleg met uw arts als u dit medicijn voor lange tijd gaat gebruiken.

Borstvoeding
U kunt loratadine in de normale dosering en voor korte tijd veilig gebruiken als u borstvoeding geeft. Het komt in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht. Bij vrouwen die dit medicijn hebben gebruikt tijdens het geven van borstvoeding zijn tot nu toe geen problemen bij het kind ontstaan.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeten ben?

U gebruikt dit medicijn 1 keer per dag: duurt het nog meer dan 8 uur voor u de volgende dosis normaal inneemt? Neem de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het nog minder dan 8 uur? Sla de vergeten dosis dan over.

Kan ik zomaar stoppen met Loratadine?

U kunt op elk moment in één keer met het gebruik van dit medicijn stoppen.

Disclaimer

Deze tekst is opgesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. De officieel geregistreerde gegevens van dit medicijn bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen vindt u op: www.cbg-meb.nl . Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst.


Werkzame stof

  • loratadine

Hulpstoffen

  • lactose 1-water
  • cellulose, microkristallijn
  • maiszetmeel
  • zetmeel, voorverstijfseld
  • siliciumdioxide
  • magnesiumstearaat
  • hypromellose
  • macrogol 400
  • macrogol 6000
  • carnauba was
  • talk

Vergoeding

  • wordt vergoed via zorgverzekering indien op recept
  • preferentiebeleid niet van toepassing
 
 
 
 
 
 
 

©2000-2024 eFarma B.V. Gevestigd in Nederland.