Herhaalservice, wat is dat?

Herhaalservice voor uw chronische medicatie

Als u chronisch medicijnen gebruikt, dan bestaat het grootste deel van uw recepten uit herhaalrecepten. Dat betekent in de praktijk dat u zelf bijtijds herhaalrecepten moet aanvragen, en de medicatie bij de apotheek afhaalt.

Dus eigenlijk bezoekt en wacht u regelmatig bij de arts en de apotheek om voldoende van telkens dezelfde medicijnen in huis te hebben. Misschien vraagt U zich af -samen met ons- of dat handiger kan?


Ons aanbod

Wij bieden aan uw herhaalmedicatie voor u te regelen met de herhaalservice, waarmee we meteen de hoeveelheden gelijktrekken, zodat al uw medicijnen tegelijk bezorgd worden.

Naar de overstapservice


Wat houdt de herhaalservice in?

Het doel is om u te ondersteunen bij het gebruik van uw medicatie, en u werk uit handen te nemen. Dit gaat op de volgende manier:

  • Wij vragen de herhaalrecepten periodiek aan bij uw huisarts of specialist, en bezorgen de medicijnen vervolgens bij u thuis (of op het werk of vakantieadres).
  • U ontvangt 14 dagen voordat uw medicatie opraakt een bevestigingsmail. Hierin kunt u eventuele wijzigingen doorgeven, voordat wij het recept aanvragen.
  • Indien mogelijk starten wij eerst met het gelijk trekken (synchroniseren) van uw medicijnen. Dit betekent dat we de afleverhoeveelheid aanpassen naar een gelijke einddatum van uw medicijnen. Dan kunt u namelijk met één periodieke levering voor al uw medicatie toe, in plaats van meerdere aflevermomenten afhankelijk van welk medicijn op raakt. Dit scheelt u -en ons- tijd, voorkomt een te hoge thuisvoorraad en gaat verspilling tegen. Hiervoor is in het begin een synchronisatierecept nodig aan de hand van een inventarisatie van uw thuisvoorraad. Dit kunt u zelf online regelen.

    Bent u nieuw bij eFarma? Klik hier om uw gegevens in te vullen en de overstap te maken naar eFarma en de herhaalservice.

    Bent u al klant bij ons? Klik hier.

Wanneer uw arts meewerkt, nemen wij u de rompslomp uit handen, en heeft u weer een zorg minder!


Wijzigingen doorgeven

Wijzigingen in de thuisvoorraad kunt u doorgeven via e-mail, en wordt dan door een van onze assistents verwerkt in ons systeem. U ontvangt overigens voor het aanvragen van uw medicijnen altijd een bevestigingsmail waarin u wijzigingen kunt aangeven over het gebruik van uw medicijnen, of bij voorbeeld gestopte medicatie.

 
Uw mandje bevat 0 artikelenKlik op de letter en zoek op naam van het medicijn
Medicijnen die niet bij elkaar passen
Meer over bijwerkingen
Uitleg over preferentiebeleid, contraindicatie, medicijnprijzen etc.
Adviezen over zelfmedicatie
Verlaag uw eigen risico met onze bonusregeling
Informatie over het preferentiebeleid van zorgverzekeraars
Bonuspunten
vanaf €35,-5%
vanaf €75,-10%
Het aantal punten wordt berekend als percentage van het totaalbedrag exclusief de verzendkosten.

1 bonuspunt komt overeen met 10 eurocent, te besteden bij uw volgende bestelling.