U bent hier: FAQ - Melatonine
 
Melatonine

FAQ Melatonine

 

Welke melatonine moet ik hebben voor mijn recept?

Melatonine op recept is bij ons verkrijgbaar in diverse sterktes die door veel artsen worden voorgeschreven.

Andere melatonine-bevattende producten worden als voedingssupplement verkocht zonder recept en bevatten een niet- of nauwelijks werkzame hoeveelheid (<0.3mg). Melatoninetabletten met een sterkte vanaf 0.3 mg tot 1.99mg mogen alleen nog maar zonder recept verkocht worden als zij geregistreerd zijn als geneesmiddel. Deze zijn (nog) niet in de handel in NL.

 

Hoe zit het met de prijs?

De prijs op recept is bij eFarma voor alle sterktes hetzelfde. Afhankelijk van de contracten met de zorgverzekeraars zijn er per zorgverzekeraar soms kleine verschillen. De kosten per kwartaal bedragen ca. 25 euro.

Ik wil ook andere AD(H)D-medicatie bij eFarma bestellen. Kan dat?

U kunt alle medicijnen bij eFarma bestellen, dus ook Methylfenidaat, Concerta, Medikinet en Strattera. Voor deze middelen (behalve methylfenidaat) is wel een bijbetaling verschuldigd. Wij kunnen deze bijbetaling niet rechtstreeks declareren bij uw verzekering. U ontvangt daarvoor een nota per e-mail. Deze kunt u vooraf betalen met iDeal, internetbankieren of d.m.v. een SEPA-incassomachtiging.


Het plaatsen van de eerste bestelling.

Wanneer u voor het eerst gaat bestellen bij apotheek eFarma, is het belangrijk dat u een klantenaccount aanmaakt. Voor ieder gezinslid, dus ook voor jonge kinderen, moet er een apart account aangemaakt worden. Dit is noodzakelijk in verband met vergoeding door de verzekering en medicatiebewaking door ons.

Na het aanmaken van een account moet er een geldig (herhaal)recept worden opgestuurd. Dit houdt in: een recept dat is uitgeschreven door een arts en niet ouder is dan een jaar. Op het recept graag uw klantnummer noteren.

Het recept kunt u naar ons uploaden via deze linkHet originele recept stuurt u na via ons gratis antwoordnummer.

Ik ben verzekerd bij Achmea met een aanvullende polis. Volgens de verzekeringsvoorwaarden wordt melatonine vergoed. Ik heb een recept van de huisarts ingeleverd, maar ontvang nu een rekening voor de betaling van deze medicatie. Hoe zit dit?

Melatonine wordt uitsluitend vergoed, wanneer het eerste recept is uitgeschreven door een psychiater, neuroloog of kinderarts. Wanneer dit niet zo is, komen de kosten voor melatonine voor eigen rekening.

Is het eerste recept uitgeschreven door een psychiater, neuroloog of kinderarts, dan kunt u dit per e-mail aan ons bevestigen in de vorm van de naam en vestigingsplaats van de betreffende medisch specialist. Uw huisarts mag wel herhaalrecepten uitschrijven.


U bent niet meer onder behandeling van een specialist en krijgt herhaalrecepten van de huisarts. Wat nu?

Vaak beschikt u alleen over een recept van de huisarts, omdat hij/zij de recepten van de specialist herhaalt. In dat geval hebben wij bij de eerste bestelling een bevestiging nodig dat dit een herhaling is van een specialist. Een begeleidend briefje of een e-mail met naam, telefoonnummer en vestigingsplaats van de specialist is voldoende.

Mijn psychiater/neuroloog heeft melatonine met vertraagde afgifte voorgeschreven. Ik heb een factuur ontvangen voor de betaling van deze medicatie. Wordt melatonine niet vergoed door mijn verzekering?

Melatonine met vertraagde afgifte is uitsluitend verkrijgbaar onder de merknaam Circadin®, in de vorm van 2 mg tabletten. Circadin® wordt helaas niet vergoed, ook als u aanvullend bent verzekerd. De kosten komen daarom voor eigen rekening.


 

 
Uw mandje bevat 0 artikelenKlik op de letter en zoek op naam van het medicijn
Medicijnen die niet bij elkaar passen
Meer over bijwerkingen
Uitleg over preferentiebeleid, contraindicatie, medicijnprijzen etc.
Adviezen over zelfmedicatie
Verlaag uw eigen risico met onze bonusregeling
Informatie over het preferentiebeleid van zorgverzekeraars
Bonuspunten
vanaf €35,-5%
vanaf €75,-10%
Het aantal punten wordt berekend als percentage van het totaalbedrag exclusief de verzendkosten.

1 bonuspunt komt overeen met 10 eurocent, te besteden bij uw volgende bestelling.