U bent hier: Apotheek - Assortiment
 
Assortiment

Assortiment

Wij leveren alle medicijnen die in Nederland verkrijgbaar zijn. De medicijnen worden via de officiële kanalen betrokken (groothandel en industrie). Het assortiment is daarmee minstens zo breed als in de "gewone" apotheek.


Preferentiebeleid

De meeste zorgverzekeraars voeren een preferentiebeleid op het medicijnassortiment. Dit houdt in dat per geneesmiddel meestal maar één leverancier vergoed wordt, het "preferente label". De andere leveranciers worden dan niet meer vergoed zonder medische noodzaak. Meer informatie over het preferentiebeleid.


Medische noodzaak

Staat het voorgeschreven geneesmiddel niet op deze lijst van te vergoeden medicijnen (m.a.w. het middel is niet preferent), dan is het noodzakelijk dat de arts op het recept vermeldt ‘medische noodzaak’. In dat geval kan apotheek eFarma het oorspronkelijk voorgeschreven middel afleveren buiten het preferentiebeleid om. Het is dan van belang dat de arts goed kan onderbouwen waarom het niet-preferente middel medisch noodzakelijk is. Anders kan de zorgverzekeraar alsnog de vergoeding weigeren.

 
Uw mandje bevat 0 artikelenKlik op de letter en zoek op naam van het medicijn
Medicijnen die niet bij elkaar passen
Meer over bijwerkingen
Uitleg over preferentiebeleid, contraindicatie, medicijnprijzen etc.
Adviezen over zelfmedicatie
Verlaag uw eigen risico met onze bonusregeling
Informatie over het preferentiebeleid van zorgverzekeraars
Bonuspunten
vanaf €35,-5%
vanaf €75,-10%
Het aantal punten wordt berekend als percentage van het totaalbedrag exclusief de verzendkosten.

1 bonuspunt komt overeen met 10 eurocent, te besteden bij uw volgende bestelling.