Medicatiebewaking en medicatie-overzicht

Medicatiebewaking en medicatie-overzicht (MO)

Gegevens over uw medicijngebruik en (chronische) ziektes zijn voor ons van belang om u verantwoord medicijnen te kunnen verstrekken. Als cliënt van eFarma bieden wij u de mogelijkheid om deze gegevens zowel via de website als op papier door te geven.

Op de website kunt u medische gegevens bewaren in uw eigen dossier. Zo heeft u overal ter wereld alle gegevens overzichtelijk bij elkaar. Vanzelfsprekend zijn deze gegevens beveiligd. Bewaar hierin gegevens die van belang kunnen zijn voor uw medicatiebewaking, zoals:

  • medicijngebruik
  • chronische ziektes
  • allergieën
  • labwaarden (nierfunctie GFR, Natrium, Kalium)
  • overige bijzonderheden

Zo heeft u overal ter wereld alle gegevens overzichtelijk bij elkaar.

Bij eFarma wordt uw recept gecontroleerd aan de hand van deze gegevens. Hiermee bewaken wij uw medicatie niet alleen op de juiste dosering en gebruiksaanwijzing, maar ook op medicijnen die elkaar niet verdragen (interacties), of in uw geval niet gebruikt mogen worden (contra-indicaties).

Wanneer wij uw nierfunctie weten, kunnen wij ook controleren of uw medicijnen én de dosering van uw medicijnen bij uw nierfunctie passen.


Overzicht van uw medicijngebruik

Met een PDF-versie van uw medicatie-overzicht -deze ontvangt u bij iedere bestelling- kunt u een arts of een andere apotheek inzage geven in de medicijnen die eFarma aan u heeft verstrekt. Het medicatie-overzicht voldoet aan de landelijke ORIA-standaard.


Informatieverstrekking aan de huisarts

Wij kunnen ook medicatiegegevens verstrekken aan uw huisarts (of diens vervanger) wanneer wij medicatie hebben verstrekt. Deze retourberichten worden op verzoek van de huisarts verstuurd. Ook kunnen wij medicatiegegevens met uw huisarts uitwisselen. Soms is dit nodig om uw medicatiedossier compleet te houden.

Wanneer u dit niet wenst kunt u bezwaar maken tegen de verstrekking en/of uitwisseling van medicatiegegevens. Wij registreren dit bezwaar in uw account. Om bezwaar te maken kunt u het contactformulier gebruiken.

 

 

 
Uw mandje bevat 0 artikelenKlik op de letter en zoek op naam van het medicijn
Medicijnen die niet bij elkaar passen
Meer over bijwerkingen
Uitleg over preferentiebeleid, contraindicatie, medicijnprijzen etc.
Adviezen over zelfmedicatie
Verlaag uw eigen risico met onze bonusregeling
Informatie over het preferentiebeleid van zorgverzekeraars
Bonuspunten
vanaf €35,-5%
vanaf €75,-10%
Het aantal punten wordt berekend als percentage van het totaalbedrag exclusief de verzendkosten.

1 bonuspunt komt overeen met 10 eurocent, te besteden bij uw volgende bestelling.