Medicatiebewaking bij eFarma

Medicatiebewaking, hoe werkt dat bij eFarma?

Bij apotheek eFarma wordt uw recept gecontroleerd aan de hand van de ons bekende gegevens. Hiermee bewaken wij uw medicatie niet alleen op de juiste dosering en gebruiksaanwijzing, maar ook op medicijnen die elkaar niet verdragen (interacties), of in uw geval niet gebruikt mogen worden (contra-indicaties en allergieën).

Ook kan het van belang voor veilig medicijngebruik om uw nierfunctie te weten. Wanneer wij uw nierfunctie weten, kunnen wij controleren of uw medicijnen én de dosering van uw medicijnen bij uw nierfunctie passen.

Gegevens over uw medicijngebruik en (chronische) ziektes zijn voor ons van belang om u verantwoord medicijnen te kunnen verstrekken. Wij vragen deze gegevens op bij uw (vorige) apotheek. Wij verstrekken desgevraagd de door ons verstrekte medicatie aan andere zorgverleners (apotheken en uw huisarts). De communicatie gaat via de fax of elektronisch via de nieuwe landelijke zorginfrastructuur (EPD). Daarvoor moet u ons eerst toestemming geven (zie onder).

Daarnaast heeft u als cliënt van eFarma de mogelijkheid om deze gegevens via de website door te geven, of op papier via het pdf-bestelformulier op uw accountpagina.

Op internet kunt u medische gegevens bewaren in uw eigen dossier. Vanzelfsprekend zijn deze gegevens beveiligd. Bewaar hierin gegevens die van belang kunnen zijn voor uw medicatiebewaking, zoals:

  • medicijngebruik
  • chronische ziektes
  • allergieën
  • labwaarden (nierfunctie GFR,  Natrium, Kalium)
  • overige bijzonderheden

De gegevens kunt u invoeren via uw accountpagina.

Ook nemen wij gegevens van uw zorgverleners op in ons systeem. Wij registreren uw huisarts, uw specialist(en) en instanties als bijvoorbeeld de trombosedienst (wanneer u bloedverdunners gebruikt). Wij communiceren e-mail, elektronische berichten, telefoon en fax.


Overzicht van uw medicijngebruik

Met uw medicatie-overzicht (MO) - deze ontvangt u als PDF- document in uw mailbox na iedere bestelling - kunt u een arts of een andere apotheek inzage geven in de medicijnen die eFarma aan u heeft verstrekt. Dit overzicht is gemaakt volgens de landelijke ORIA standaard.


Elektronisch Patiënten Dossier - EPD

Na uw toestemming verstrekken wij medicatiegegevens rechtstreeks aan een andere zorgverlener. Dit kan via een faxbericht of per elektronisch bericht via de zorginfrastructuur van het landelijke EPD. Klik hier voor meer informatie. U kunt op deze pagina toestemming geven als u bij ons bent geregistreerd als patiënt.

 
Uw mandje bevat 0 artikelenKlik op de letter en zoek op naam van het medicijn
Medicijnen die niet bij elkaar passen
Meer over bijwerkingen
Uitleg over preferentiebeleid, contraindicatie, medicijnprijzen etc.
Adviezen over zelfmedicatie
Verlaag uw eigen risico met onze bonusregeling
Informatie over het preferentiebeleid van zorgverzekeraars
Bonuspunten
vanaf €35,-5%
vanaf €75,-10%
Het aantal punten wordt berekend als percentage van het totaalbedrag exclusief de verzendkosten.

1 bonuspunt komt overeen met 10 eurocent, te besteden bij uw volgende bestelling.