de nieuwe apotheek
apotheekeFarma de nieuwe apotheek

Processierupsgel Fagron

Een verzachtende gel voor de rode geprikkelde huid door de processierups, insecten- en kwallenbeten.

Verpakkingsgrootte: 75 ml

8,95 8,50
 
8,95 8,50

Verpakkingsgrootte: 75 ml

 
direct leverbaar

Bestelaantal:

Prijs: 

 
direct leverbaar

Een verzachtende gel voor de rode geprikkelde huid door de processierups, insecten- en kwallenbeten.

EAN-code:


Verzendkosten 3,95
Vanaf 20,- gratis
Tot 40% korting

Productinformatie

Wat is Fagron Processierupsgel?
De Fagron processierupsgel is een verzachtende gel voor de verzorging van de huid bij insecten- en kwallenbeten. Deze gel is uitermate geschikt bij het verlichten van de klachten veroorzaakt door de brandharen van de processierups. Fagron processierupsgel heeft een snel verdovend en verlichtend effect op de huid door toegevoegd polidocanol (Laureth-9). Toegevoegd avenanthramide, een ingrediënt op basis van haver, heeft een kalmerende en verzachtende werking op de huid. Breng de gel aan op de blootgestelde plekken, dit mag zo vaak als u wilt. De Fagron processierupsgel is verpakt in een duurzame tube, gemaakt van suikerriet.

Bewaarcondities:
Bewaren beneden 25°C. Niet gebruiken na de uiterste houdbaarheidsdatum vermeld op de tube (EXP). Na openen 6 maanden houdbaar.

Meer over de processierups
De processierups is de afgelopen jaren steeds vaker en steeds vroeger in ons land gespot. Zo is in 2019 het aantal meldingen van overlast al drie keer hoger dan het jaar ervoor. Deze overlast komt door de brandhaartjes en veroorzaakt jeukende rode bultjes. Hoewel relatief onschuldig, leveren deze bultjes veel ongemak.

De eikenprocessierups is de larve van de eikenprocessievlinder. De vlinder legt van eind juli tot begin september eitjes in de toppen van eikenbomen. Wanneer eikenbomen blad krijgen (meestal in april of begin mei) komen de eitjes uit. De naam van de eikenprocessierups komt van het feit dat de rupsen achter elkaar aan lopen, in processie, wanneer ze opzoek gaan naar voedsel (eikenbladeren). Hoe warmer en stabieler het weer, meer vlinders en dus hoe meer eitjes. In het volgroeide stadium heeft de rups een zwarte kop, een blauwgrijze rug en een groengrijze buik. De lange witte haren die het lichaam van de rups bedenken zijn niet schadelijk. De rups heeft echter ook zeer korte niet waarneembare haren, de brandharen. Deze brandharen kunnen jeuk, irritatie en huiduitslag veroorzaken. De Eikenprocessierups heeft ongeveer 600.000-700.000 brandharen, die zich in borstels over het hele lijf bevinden.

Ingrediënten
Werkzame stoffen: Polidocanol-9 en avenanthramide. Aqua, Glycerin, Dimethyl isosorbide, Laureth-9, Phenoxyethanol, Aminomethyl propanol, Acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, Butylene glycol, Pentylene glycol, Ethylhexylglycerin, Tetracarbocymethyl naringeninchalcone, Sodium phytate, Hydroxyphenyl propamidobenzoic acid, Peg-30 Dipolyhydroxystearate, Trideceth-6, Ascorbyl palmitate.

Inhoud: 75ml tube

 
 
Reviews (37023)

Gemiddelde waardering

8,5
Laatste reactie

04-08-2020   Omdat de apotheek in mijn dorp steeds andere regels met daarbij steeds veel irritatie. IK kreeg paracetamol 1000 mg nog maar voor 1 maand maar ›››

— De heer S. (77)
BOXTEL

8
.8
Zorgkaart Nederland
Apotheek eFarma is 367 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8,8.
Bekijk alle waarderingen
©2000-2020 eFarma b.v.