Raloxifeen Teva Tablet Filmomhuld 60mg 28 st
Raloxifeen behoort tot de SERM's, ofwel Selectieve Estrogeen Receptor Modulatoren. Deze medicijnen bootsen de werking van de vrouwelijke oestrogeenhormonen gedeeltelijk na en werken gedeeltelijk tegen vrouwelijke oestrogenen.Net als oestrogenen remmen ze de botafbraak en versterken ze de botten.
Verpakking: 28 St
EAN: 8711218970819
Pharmachemie BV
1-2 werkdagen


Verpakking: 28 St
Bestelaantal:
28 st
Prijs:
21,54Raloxifeen behoort tot de SERM's, ofwel Selectieve Estrogeen Receptor Modulatoren. Deze medicijnen bootsen de werking van de vrouwelijke oestrogeenhormonen gedeeltelijk na en werken gedeeltelijk tegen vrouwelijke oestrogenen.Net als oestrogenen remmen ze de botafbraak en versterken ze de botten.
EAN: 8711218970819
Pharmachemie BV











Medicijn-informatie
Raloxifeen Hydrochloride
"raloxifeen" als werkzame stof
Introductie Raloxifeen Hydrochloride
Raloxifeen behoort tot de SERM's, ofwel Selectieve Estrogeen Receptor Modulatoren. Deze medicijnen bootsen de werking van de vrouwelijke oestrogeenhormonen gedeeltelijk na en werken gedeeltelijk tegen vrouwelijke oestrogenen.
Net als oestrogenen remmen ze de botafbraak en versterken ze de botten.
Artsen schrijven het voor bij botontkalking bij vrouwen en soms bij een verhoogd risico op borstkanker.
Handelsinformatie
Raloxifeen is sinds 1998 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Evista en als het merkloze Raloxifeen in tabletten.
Hoe moet ik Raloxifeen Hydrochloride gebruiken?
Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek.
Wanneer?
U mag het medicijn innemen op elk moment van de dag. Het beste kunt u een vast tijdstip kiezen, dan vergeet u minder snel een dosis, bijvoorbeeld 's ochtends bij het ontbijt.
Hoe lang?
Uw arts bepaalt hoe lang u dit medicijn blijft gebruiken op basis van de resultaten. Bij gebleken effect kan de behandeling jarenlang voortduren.
Op welke bijwerkingen moet ik letten?
Behalve het gewenste effect kan dit medicijn bijwerkingen geven.
De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.
Soms
- Opvliegers, warmtestuwingen of zweetaanvallen, vooral gedurende de eerste 6 maanden van de behandeling. Blijft u hier veel last van houden? Neem dan contact op met uw arts.
- Lichte griepverschijnselen met hoest, keelpijn en koorts. Gaat dit niet over, neem dan contact op met uw arts.
- Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, braken, buikpijn en zuurbranden. Als u hier last van heeft, helpt het om het medicijn met wat voedsel in te nemen. Blijft u last houden? Neem dan contact op met uw arts.
Zelden
- Beenkrampen. Dit treedt vooral op tijdens de eerste maanden van de behandeling. Heeft u hier veel last van, raadpleeg dan uw arts.
- Vasthouden van vocht (dikke enkels en voeten). U merkt dit ook aan een toename van uw lichaamsgewicht. Soms stijgt uw bloeddruk hierdoor. Neem contact op met uw arts, als u vocht vasthoudt.
- Pijnlijke, opgezette of gevoelige borsten. Als u hier veel last van blijft houden, raadpleeg dan uw arts.
- Hoofdpijn en migraine.
- Huiduitslag met jeuk of galbulten. In zeer zeldzame gevallen kan overgevoeligheid ontstaan (zie onder Zeer zelden: Overgevoeligheid).
Zeer zelden
- Trombose, waarbij een bloedstolseltje een bloedvat kan afsluiten. Dit gebeurt meestal in een been, soms komt het bloedstolsel in de longen terecht. U kunt trombose herkennen aan een dikke, harde, rode en pijnlijke plek op het been, soms aan pijn in de kuit en een zwaar gevoel in het been, zeer zelden aan plotseling optredende kortademigheid, soms met pijn of het ophoesten van bloed. Waarschuw in deze gevallen onmiddellijk een arts, of ga meteen naar de Eerste Hulp dienst. Heeft u ooit trombose gehad, dan mag u dit medicijn waarschijnlijk niet gebruiken. Raadpleeg uw arts. Een heel enkele keer kan een stolsel ontstaan in de bloedvaten van het netvlies van de ogen. Waarschuw uw arts als uw gezichtsvermogen verandert. Verder kan het een enkele keer voorkomen dat een bloedstolsel in de bloedvaten van de hersenen ontstaat. Dan heeft u kans op een beroerte.
- Verhoogde kans op bloedingen, zoals bloedneuzen. Deze bijwerking ontstaat door een tekort aan bloedplaatjes. Neem contact op met uw arts bij onverklaarbare bloedneuzen, onderhuidse bloedinkjes en blauwe plekken.
- Bloeding uit de vagina, als gevolg van het slinken van het baarmoederslijmvlies of het ontstaan van poliepen. De eerste maanden is dit een normaal verschijnsel. Als de bloeding onverwachts terugkomt, nadat deze enige tijd is weggebleven, is het verstandig uw arts te raadplegen.
- Galstenen. Meestal merkt u dit niet, maar zelden kan een heftige pijn optreden (koliekpijn). De pijn is dan zo hevig dat u ook misselijk bent en braken moet. Waarschuw dan een arts.
- Overgevoeligheid. Dit merkt u aan huiduitslag, jeuk of galbulten. Raadpleeg dan uw arts. Als u overgevoelig bent, mag u dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef dan aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor dit medicijn. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het niet opnieuw krijgt.
Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.
Uitleg frequenties
Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen
Heeft Raloxifeen Hydrochloride wisselwerkingen met andere medicijnen?
Er zijn van dit medicijn geen belangrijke wisselwerkingen met andere medicijnen bekend.
Als ik Raloxifeen Hydrochloride gebruik, mag ik dan...
autorijden en alcohol drinken?
Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.
alles eten?
Gebruik raloxifeen samen met een voldoende hoeveelheid calcium (kalk) en vitamine D. Het effect is dan beter. Calcium zit in melk en zuivelproducten. Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid gemaakt en zit ook in vlees, boter en margarine. Overleg met uw arts om te bepalen of u extra calcium en vitamine D-tabletten nodig heeft.
Mag ik Raloxifeen Hydrochloride gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?
Zwangerschap
Artsen schrijven raloxifeen meestal alleen voor aan vrouwen na de overgang, dus als u al meer dan 1 jaar geen menstruatie meer heeft gehad of na een verwijdering van baarmoeder of eierstokken. Bent u nog niet in de overgang? Raadpleeg dan uw arts of apotheker.
U mag dit medicijn NIET gebruiken tijdens de zwangerschap of als u binnenkort zwanger wilt worden. Het kan namelijk schade toebrengen aan de baby.
Borstvoeding
Gebruik dit medicijn NIET als u borstvoeding geeft, of stop de borstvoeding. Het is niet bekend of dit medicijn in de moedermelk terechtkomt en of het schadelijk is voor de baby.
Wat moet ik doen als ik een dosis vergeten ben?
Ontdekt u het op dezelfde dag, dan kunt u de vergeten dosis alsnog innemen. Sla anders de vergeten dosis over en hervat de volgende dag uw normale schema. De vergeten dosis hoeft u dan niet in te halen.
Kan ik zomaar stoppen met Raloxifeen Hydrochloride?
U kunt op elk moment in één keer met het gebruik van dit medicijn stoppen. Stop echter alleen op advies van uw arts.
Als u gedurende enige tijd het bed moet houden, bijvoorbeeld door een operatie, heeft u meer kans op trombose door gebruik van raloxifeen. AU moet dan tijdelijk stoppen met raloxifeen, het liefst 3 dagen voordat u het bed moet houden. Overleg hierover met uw arts.
Disclaimer
Deze tekst is opgesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. De officieel geregistreerde gegevens van dit medicijn bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen vindt u op: www.cbg-meb.nl . Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst.
Werkzame stof
- raloxifeen
Hulpstoffen
- maiszetmeel, voorverstijfseld
- magnesiumstearaat
- povidon
- siliciumdioxide
- cellulose, microkristallijn
- polyglucose
- titaandioxide
- hypromellose
- macrogol 4000
Vergoeding en Preferentiebeleid:
Verzekeraar | Vergoeding |
---|---|
DSW | Preferent |
inTwente Zorgverzekeraar | Preferent |
Jaaah | Preferent |
ONVZ Ziektekostenverzekeraar | Preferent |
Stad Holland Zorgverzekeraar | Preferent |
VVAA (ONVZ) | Preferent |
Preferente medicijnen worden vergoed.
Niet-preferente medicijnen worden niet vergoed.
(stand mei 25)
[stand mei 2025]
Vragen?
Wilt u meer weten? Stel uw vraag via het contactformulier. Binnen 1 tot 2 werkdagen ontvangt u van ons een antwoord.


Ervaar de voordelen:
- Niet meer wachten of terug hoeven komen in de apotheek.
- Ruime beschikbaarheid van uw medicijnen*.
- Gratis bezorging van uw medicatie.
- Geplande 3-maandelijkse levering.
- Bestelherinnering per e-mail als de medicatie bijna op is.
- Medicijnbewaking, ook over uw drogisterij-aankopen.