de nieuwe apotheek
eFarma de nieuwe apotheek

Stromectol (scabioral) Tablet 3mg 10 st

Ivermectine verlamt de spieren van bepaalde parasieten.Het is te gebruiken bij schurft en bij verschillende worminfecties, zoals filaria, mijnwormen en de worminfectie strongyloidiasis. Ook is het te gebruiken bij sommige andere worminfecties, die vooral in de tropen voorkomen.

Verpakking: 10 St
EAN: 191778014266

 

Verpakking: 10 St

Bestelaantal:

10 st

Prijs: 

53,99

Ivermectine verlamt de spieren van bepaalde parasieten.Het is te gebruiken bij schurft en bij verschillende worminfecties, zoals filaria, mijnwormen en de worminfectie strongyloidiasis. Ook is het te gebruiken bij sommige andere worminfecties, die vooral in de tropen voorkomen.

EAN: 191778014266

Productinformatie

Het voorschrijven van ivermectine bij COVID-19 is nog niet geregistreerd en onvoldoende onderzocht. Men noemt het voorschrijven van ivermectine bij COVID-19 off-label use.

Wij kunnen dit middel alleen afleveren indien de voorschrijver door middel van een bewustzijnsverklaring de verantwoordelijkheid neemt voor het off-label use, bijvoorbeeld binnen studieverband. Een recept alleen is dus niet voldoende. 


Medicijn-informatie

Stromectol

"ivermectine om in te nemen" als werkzame stof

Introductie Stromectol

Ivermectine verlamt de spieren van bepaalde parasieten.

Het is te gebruiken bij schurft en bij verschillende worminfecties, zoals filaria, mijnwormen en de worminfectie strongyloidiasis. Ook is het te gebruiken bij sommige andere worminfecties, die vooral in de tropen voorkomen.

Handelsinformatie

Ivermectine is sinds 1987 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar in tabletten onder de merknaam Stromectol.

Deze tekst gaat alleen over het product om in te nemen: de tabletten. U kunt voor de crème informatie vinden in de tekst ivermectine op de huid.

Hoe moet ik Stromectol gebruiken?

Wanneer?
Neem de tablet(ten) in op een lege maag. Dus zorg dat u tot twee uur voor de inname niet heeft gegeten. Na inname mag u nog twee uur lang niet eten. Zo kan de werkzame stof goed in het lichaam worden opgenomen.

Het makkelijkst is ze in te nemen na het opstaan en pas twee uur later te ontbijten.

Maak voor kinderen de tablet fijn tot een poeder.

Hoe lang?
Een eenmalige dosis is meestal genoeg om de infectie te bestrijden, soms wordt dit herhaald gedurende twee dagen.

Bij schurft is het soms nodig de behandeling na twee weken te herhalen.

Filaria: in sommige tropische gebieden moet u deze behandeling elk halfjaar of elk jaar herhalen.

Op welke bijwerkingen moet ik letten?

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.

Bij alle toepassingen

  • Zeer zelden: het is mogelijk dat u wormen in uw ontlasting vindt. Dit waren dan wormen die u zonder het te weten bij u droeg en die ook door dit middel worden gedood.
  • Zeer zelden: overgevoeligheid voor dit middel. Dit merkt u aan koorts, blaren op de huid en vervelling van de huid. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. Geef aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor ivermectine. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit middel niet opnieuw krijgt.

Bij schurft

  • Toename van de jeuk, aan het begin van de behandeling.

Bij draadworminfecties
Bij draadworminfecties ontstaan veel van de bijwerkingen doordat dode larven in het lichaam (bijvoorbeeld) in het bloed komen. De ernst van de bijwerkingen is daarom ook afhankelijk van het aantal larven of wormen in het lichaam.

  • Bij loa-loa zijn de mogelijke bijwerkingen rugpijn, bloeding van het bindvlies van het oog, kortademigheid, incontinentie voor urine of ontlasting, moeilijk staan en lopen, verwardheid, slaperigheid. Zeer zelden bewustzijnsverlies (coma).
  • Bij onchocerciasis (rivierblindheid) zijn de mogelijke bijwerkingen jeuk, rode ogen, pijnlijke gewrichten, spierpijn, koorts, misselijkheid, braken, opgezwollen lymfeklieren, diarree, duizeligheid, hartkloppingen, vermoeidheid, hoofdpijn, problemen met zien, galbulten en dikke enkels door vochtophoping. Zeer zelden is bloed in de urine te vinden. Mensen met astma kunnen hier meer last van krijgen. In dat geval ontstaat ook soms een ongewoon gevoel in de ogen, opgezwollen oogleden en oogontsteking. In zeer zeldzame gevallen kan bloeding van het bindvlies van het oog optreden.
  • Bij Wucheria zijn de mogelijke bijwerkingen koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, gevoel van zwakte, pijn, zoals spier- en gewrichtspijn, maagdarmklachten, zoals minder eetlust, misselijkheid en buikpijn, hoest, last met de ademhaling, keelpijn, duizeligheid bij het opstaan, rillingen, duizelingen, zweten, en pijn of een naar gevoel in de testikels.

Bij strongyloidiasis

  • Algemeen gevoel van zwakte, maagdarmklachten, zoals buikpijn, misselijkheid, verstopping of juist diarree, gebrek aan eetlust, duizeligheid, draaierigheid, slaperigheid, trillen van de handen, bloedarmoede, meer kans op infecties door veranderingen in het aantal witte bloedcellen.

Raadpleeg uw arts als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Heeft Stromectol wisselwerkingen met andere medicijnen?

Dit middel kan wisselwerkingen hebben met andere medicijnen.

De medicijnen waarmee de belangrijkste wisselwerkingen optreden, zijn de volgende.

  • Sommige medicijnen tegen hiv. Vraag aan uw apotheker om welke medicijnen dit gaat.

Twijfelt u eraan of bovenstaande wisselwerking voor u van belang is? Neem dan contact op met uw apotheker of arts.

Als ik Stromectol gebruik, mag ik dan...

autorijden, alcohol drinken en alles eten?
Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen.

Mag ik Stromectol gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Zwangerschap
Overleg met uw arts. Er zijn niet veel zwangere vrouwen die dit medicijn hebben gebruikt. Daarom is niet zeker wat de risico's van dit medicijn zijn voor zwangere vrouwen en hun kind. Mogelijk kunt u (tijdelijk) overstappen op een ander medicijn, zoals mebendazol.

Borstvoeding
Wilt u borstvoeding geven, overleg dan met uw arts. Dit medicijn komt in een kleine hoeveelheid in de moedermelk. Het is niet bekend of dit schadelijk voor de baby is.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeten ben?

Neemt u van dit middel elk half jaar een dosis? Neem de dosis dan zo snel mogelijk alsnog. De volgende dosis volgt dan na een halfjaar.

Kan ik zomaar stoppen met Stromectol?

Niet van toepassing. Het betreft een eenmalige dosering.

Disclaimer

Deze tekst is opgesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. De officieel geregistreerde gegevens van dit medicijn bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen vindt u op: www.cbg-meb.nl . Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst.


Adviezen

  • 2 uur voor en 2 uur na innemen niet eten

Werkzame stof

  • ivermectine

Hulpstoffen

  • cellulose, microkristallijn
  • maiszetmeel, voorverstijfseld
  • butylhydroxyanisol
  • citroenzuur 0-water
  • magnesiumstearaat

Vergoeding

  • wordt vergoed via zorgverzekering indien op recept
  • preferentiebeleid niet van toepassing
 
 
 
 
 
 
 

©2000-2024 eFarma B.V. Gevestigd in Nederland.