de nieuwe apotheek
eFarma de nieuwe apotheek

Ureum 10% En Paraffine 10% In Eucerine Met Water Fagron 100 g

Ureum 10% Paraffine 10% in Eucerine met water is geschikt voor de zeer droge, ruwe en schrale huid. Ureum bevordert opname van water door de huid, waardoor deze weker wordt. Schilfers verdwijnen dan sneller.

Verpakking: 100 G
EAN: 8717564020598

direct leverbaar
 

Verpakking: 100 G

Bestelaantal:

100 g

Prijs: 

15,58 12,21

Ureum 10% Paraffine 10% in Eucerine met water is geschikt voor de zeer droge, ruwe en schrale huid. Ureum bevordert opname van water door de huid, waardoor deze weker wordt. Schilfers verdwijnen dan sneller.

EAN: 8717564020598


Verzendkosten 4,95
Vanaf 29,- gratis
Tot 40% korting

Productinformatie

De tube waarin dit product wordt geleverd is een duurzame tube op basis van bio-based plastic. Dit bio-based plastic is gemaakt uit een hernieuwbare bron, suikerriet, in plaats van fossiele grondstoffen. Dit draagt bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Het houdt de huid soepel en voorkomt verdere uitdroging. Ureum in de crème hydrateert, werkt jeukstillend en maakt ruwe zones die sterk afschilferen gladder.


Medicijn-informatie

Ureum 10% En Paraffine 10% In Eucerine Met Water Fagron

"ureum op de huid" als werkzame stof

Introductie Ureum 10% En Paraffine 10% In Eucerine Met Water Fagron

Ureum bevordert opname van water door de huid, waardoor deze weker wordt. Schilfers verdwijnen dan sneller.

Ureum op de huid is te gebruiken bij verschillende huidaandoeningen, zoals droge huid, eczeem en psoriasis. Ureum wordt ook gebruikt bij schimmelnagels.

Handelsinformatie

Ureum wordt bij huidaandoeningen gebruikt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Calmurid crème en als in de apotheek bereide zalven en crèmes met ureum. Het is ook zonder recept verkrijgbaar in diverse andere huidpreparaten. Huidpreparaten met ureum zijn al tientallen jaren op de markt.

Ureum wordt in een hogere sterkte (twintig tot veertig procent) gebruikt bij schimmelnagels. Dit is op recept verkrijgbaar als in de apotheek bereide zalf.

Ureum wordt ook gebruikt in combinatie met hydrocortisonacetaat onder de merknaam Calmurid HC in crème en als het merkloze Hydrocortison/Ureum zalf FNA. Dit is op recept verkrijgbaar. Het wordt ook gebruikt in combinatie met triamcinolonacetonide. Het is op recept verkrijgbaar als het merkloze Triamcinolon/ureum crème FNA.

Ureum wordt als oplossing voor op de tong gebruikt bij een haartong, zie de tekst Ureum op de tong. Het is op recept verkrijgbaar als het merkloze Ureum oplossing FNA.

De bovenstaande tekst gaat alleen over de toepassing van ureum, zonder andere medicijnen, op de huid.

Hoe moet ik Ureum 10% En Paraffine 10% In Eucerine Met Water Fagron gebruiken?

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter.

Hoe?

Bij gebruik op de huid (crème of zalf met een sterkte van vijf tot tien procent)

  • Was de huid en droog deze goed af. Breng het medicijn daarna in een dunne laag op de huid aan.
  • Bij ernstige vormen van schilfering het medicijn dik aanbrengen en drie tot vijf minuten laten inwerken. Smeer het vervolgens uit en verwijder het teveel met een tissue.
  • Bewaar dit medicijn zoals aangegeven op het etiket. Als u de zalf in de koelkast moet bewaren, neem hem er dan tijdig uit zodat hij voldoende smeerbaar is.
  • Zorg dat dit medicijn niet in de ogen, komt. Dit kan beschadigingen geven. Als het per ongeluk toch in het oog komt, moet het oog goed spoelen met water om het medicijn het verwijderen. Gebruik het alleen op de oogleden of rond het oog als uw arts u dat heeft geadviseerd.

Bij gebruik op de nagel (zalf met een sterkte van twintig tot veertig procent)

  • Dek de omliggende huid eventueel af met een beetje vaseline om de gezonde huid tegen irritatie te beschermen.
  • Breng dan de ureumzalf op de nagel aan.
  • Dek de nagel af met een pleister.
  • Verwijder na 24 uur de zalfresten door met warm water de nagel te wassen.
  • Schaaf of vijl de verweekte nageldeeltjes eraf.

Wanneer?

Bij gebruik op de huid
Breng dit medicijn twee tot drie keer per dag aan. Telkens na het baden of douchen opnieuw aanbrengen. Verdeel de behandelingen over de dag, bijvoorbeeld 's ochtends na het wassen, 's middags en 's avonds voor het slapengaan. Wanneer de huid zacht en soepel is geworden, kunt u het minder vaak aanbrengen, bijvoorbeeld één keer per dag.

Bij gebruik op de nagel
Het beste kunt u de zalf voor u gaat slapen op de nagel aanbrengen.

Hoelang?

Bij gebruik op de huid
Gebruik dit medicijn zolang u last heeft van te droge of schilferende huid.

Bij gebruik op de nagel
Gebruik dit medicijn tot u geen aangetaste nagel meer ziet. Dit duurt een tot twee weken. De schimmelinfectie zelf is niet weg en zal opnieuw in de nagel groeien.
Schimmelnagels zijn zeer hardnekkig en kunnen alleen verdwijnen als u de behandeling combineert met medicijnen om in te nemen. Ook dan duurt het nog meerdere maanden voor de nagel weer gaaf is.

Op welke bijwerkingen moet ik letten?

Behalve het gewenste effect kan dit medicijn bijwerkingen geven.

De belangrijkste bijwerkingen zijn de voglende.

Zeer zelden

  • Prikkeling, branderigheid en andere irritatie van de huid, vooral als u het medicijn aanbrengt op het gezicht, in huidplooien of op een beschadigde en ontstoken huid. Dit verdwijnt meestal na enkele minuten. Raadpleeg uw arts als dit aanhoudt of als u hier te veel last van heeft.
  • Overgevoeligheid voor een van de bestanddelen van dit huidmiddel. Dit merkt u aan een verergering van de huidaandoening of doordat de huidaandoening niet overgaat. Raadpleeg uw arts als u overgevoeligheid vermoedt. Blijkt u overgevoelig, geef dat dan aan de apotheker door Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het medicijn niet opnieuw krijgt.

Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Heeft Ureum 10% En Paraffine 10% In Eucerine Met Water Fagron wisselwerkingen met andere medicijnen?

Smeer andere huidmiddelen niet tegelijkertijd op de aangedane plekken. U heeft dan kans dat u dit medicijn met het volgende weg smeert. Een crème verdwijnt sneller in de huid dan een vette zalf. Smeer daarom altijd eerst het minst vette huidmiddel. Wacht tot dit in de huid is getrokken en breng dan het andere huidmiddel aan. Dit is meestal binnen een kwartier tot een halfuur.

Als ik Ureum 10% En Paraffine 10% In Eucerine Met Water Fagron gebruik, mag ik dan...

autorijden, alcohol drinken en alles eten?
Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.

Mag ik Ureum 10% En Paraffine 10% In Eucerine Met Water Fagron gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

U kunt de crème of zalf veilig gebruiken. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven zonder nadelige gevolgen voor het kind.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeten ben?

Een keer vergeten is niet zo erg. Probeer zo veel mogelijk uw normale schema te volgen, dan heeft u sneller resultaat.

Kan ik zomaar stoppen met Ureum 10% En Paraffine 10% In Eucerine Met Water Fagron?

U kunt op elk moment in één keer met het gebruik van dit medicijn stoppen.

Disclaimer

Deze tekst is opgesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. De officieel geregistreerde gegevens van dit medicijn bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen vindt u op: www.cbg-meb.nl . Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst.


Adviezen

  • na openen 1 jaar houdbaar
  • in de koelkast bewaren (2-8 c)

Werkzame stof

  • ureum

Hulpstoffen

  • paraffine, vloeibaar
  • eucerine
  • sorbaat kalium
  • citroenzuur 1-water
  • water, gezuiverd
 
 
 
 
 
 
 

©2000-2024 eFarma B.V. Gevestigd in Nederland.