de nieuwe apotheek
eFarma de nieuwe apotheek
 

Toestemmingsformulier

Beschikbaar stellen van je medische gegevens via het LSPDeze folder kunt u downloaden en uitprinten. U kunt ook digitaal toestemming geven door in te loggen op Mijn eFarma.

Het formulier a.u.b. ingevuld en ondertekend e-mailen naar klantenservice@efarma.nl, of versturen per post naar

Apotheek eFarma
Postbus 234
1940 AE Beverwijk


Toestemming geven om gegevens te delen, waarom eigenlijk?

Het is belangrijk om uw medicatieoverzicht actueel te houden. Daarmee wordt voorkomen dat er medicatiefouten optreden, bijvoorbeeld omdat bepaalde medicijnen elkaar niet verdragen, of omdat u allergisch bent voor bepaalde medicijnen.

Dit betekent dat wij - na uw toestemming - uw medicatiegegevens kunnen opvragen. Omgekeerd kan bijvoorbeeld uw huisarts of een lokale apotheek medicatiegegevens opvragen bij ons. Deze medicatie-overdracht verhoogt dus niet alleen uw medicatieveiligheid, maar ook uw keuzevrijheid.

Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Overigens, wanneer er om een of andere reden geen elektronische communicatie mogelijk is wisselt eFarma de medicatiegegevens uit per fax.

Hoe werkt dat?

De gegevens worden opgevraagd via een beveiligd netwerk waarop huisartsen en apotheken zijn aangesloten: het Landelijk Schakelpunt of LSP. Dit systeem bevat een verwijsindex waarmee de benodigde gegevens bij de zorgverlener vanuit zijn eigen systeem worden opgehaald. Een soort elektronisch telefoonboek. Op het LSP zelf worden dus géén medicatiegegevens bewaard, maar alleen doorgeschakeld. De benaming Elektronisch Patiënten Dossier is dus eigenlijk verwarrend, want het dossier is niet één dossier op een centrale plek, maar bestaat uit een beveiligd schakelbord waarmee zorgverleners met elkaar medicatiegegevens uitwisselen uit hun eigen dossier.

Het LSP wordt beheerd door de Vereniging Zorgaanbieders Voor Zorgcommunicatie, VZVZ. Die zorgt voor de beveiliging en authorisatie van de zorgverleners. Meer informatie over het LSP vindt u hier. Of download de folder.
 

Download folder VZVZ en het LSP

 
 
©2000-2022 eFarma b.v.