de nieuwe apotheek
apotheekeFarma de nieuwe apotheek
 

Medicatieoverdracht

Klantnummer:

Uw reactie is ontvangen op 3-6-2020 23:51:59.


Toestemming geven om gegevens te delen, waarom eigenlijk?

Het is belangrijk om uw medicatieoverzicht actueel te houden. Daarmee wordt voorkomen dat er medicatiefouten optreden, bijvoorbeeld omdat bepaalde medicijnen elkaar niet verdragen, of omdat u allergisch bent voor bepaalde medicijnen.

Dit betekent dat wij - na uw toestemming - uw medicatiegegevens kunnen opvragen bij uw lokale apotheek. Omgekeerd kan een andere apotheek medicatiegegevens opvragen bij ons. Deze medicatie-overdracht verhoogt dus niet alleen uw medicatieveiligheid, maar ook uw keuzevrijheid.

Om uw medicatieoverzicht op te vragen bij, of te verstrekken aan uw lokale apotheek hebben wij uw toestemming nodig. Dan kunnen wij zo nodig de apotheek en uw huisarts informeren over de door eFarma verstrekte medicatie.

Overigens, wanneer er om een of andere reden geen elektronische communicatie mogelijk is wisselt eFarma de medicatiegegevens uit per fax.

Hoe werkt dat?

De gegevens worden geraadpleegd via een beveiligd netwerk waarop huisartsen en apotheken zijn aangesloten: het Landelijk Schakelpunt of LSP. Dit systeem bevat een verwijsindex waarmee de benodigde gegevens bij de zorgverlener vanuit zijn eigen systeem worden opgehaald. Een soort elektronisch telefoonboek. Op het LSP zelf worden dus géén medicatiegegevens bewaard, maar alleen doorgeschakeld. De benaming Elektronisch Patiënten Dossier is dus eigenlijk verwarrend, want het dossier is niet één dossier op één centrale plek, maar bestaat uit een elektronisch schakelpunt om zorgverleners eenduidig te kunnen laten communiceren met elkaar.

Het LSP wordt beheerd door de Vereniging Zorgaanbieders Voor Zorgcommunicatie, VZVZ. Meer informatie over het LSP vindt u hier. Of download de folder.
 

Download folder VZVZ en het LSP

 
Reviews (36068)

Gemiddelde waardering

8,5
Laatste reactie

25-05-2020   Quick service and delivery, amazing online pharmacy!

— Mevrouw S. (28)
GRONINGEN

8
.8
Zorgkaart Nederland
Apotheek eFarma is 367 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8,8.
Bekijk alle waarderingen
©2000-2020 eFarma b.v.