de nieuwe apotheek
apotheekeFarma de nieuwe apotheek

FFP2 Gecertificeerd Mondkapje

FFP2 NB-gecertificeerd 5-laags mondkapje met een aangesloten pasvorm in een 1-stuks verpakking. Beschermt de drager en de omgeving.

Verpakkingsgrootte: 1 st

2,75 1,55
 
Aantal Prijs per verpakking
3 tot 11 2,75
12 2,25 -18%
24 1,75 -36%
48 1,65 -40%
96 1,55 -44%

Verpakkingsgrootte: 1 st

 
direct leverbaar

Bestelaantal:

Prijs: 

 
direct leverbaar


FFP2 NB-gecertificeerd 5-laags mondkapje met een aangesloten pasvorm in een 1-stuks verpakking. Beschermt de drager en de omgeving.

EAN-code: 6974099920027


Verzendkosten 3,95
Vanaf 29,- gratis
Tot 40% korting

Productinformatie

De mondkapjes zijn per stuk verpakt in een hersluitbare zakje. De binnenkant is voorzien van een comfortabel neuskussentje. Standaard wordt een earsaver meegeleverd. Deze FFP2-maskers zijn vanaf 3 stuks te bestellen.

In verband met het hogere besmettingsrisico van mutaties van het Corona-virus (o.a. de Britse variant) worden FFP2 maskers steeds meer geadviseerd. Deze maskers beschermen de drager, en zijn daarmee geclassificeerd als een Persoonlijk Beschermingsmiddel (PBM). Nadeel is dat ze minder makkelijk ademen dan chirurgische maskers, al vinden gebruikers de grotere ruimte tussen lippen en masker soms juist prettiger. Ook is het masker door de betere randafsluiting beter geschikt voor brildragers.

Vanwege de lekkage van lucht aan de randen van het FFP2-masker is de pasvorm belangrijk. Ook bepaalt dit het draagcomfort. Als de oorelastieken te los zitten veroorzaakt dit randlekkage en werkt het masker niet goed. Zit het masker te strak, dan is het langdurig dragen oncomfortabel. Deze mondkapjes hebben een aangesloten pasvorm en zitten comfortabel door de zijde-achtige non-woven binnenkant en het neuskussen. Dankzij de earsaver zijn ze makkelijk af te stellen op het hoofd.

Dit mondkapje is een mondneusmasker type FFP2. Ondanks dat chirurgisch professioneel klinkt bieden FFP2 maskers een hogere beschermingsgraad. Als u kiest u voor een mondkapje om uzelf te beschermen, dan is dit mondmasker een van de beste. Maar daar is de prijs ook naar. Ze zijn per stuk niet-steriel verpakt.

Dit ademhalingbeschermingsmasker voldoet aan NEN 149:2001+A1:2009. Dat wil zeggen een inademingsfiltratiecapaciteit van minimaal 94% en een randlekkage van maximaal 8%. Daarnaast is er een test uitgevoerd volgens EN14683 door Nelson Labs. Dit is niet verplicht voor een FFP2-masker (de testmethode verschilt ook), maar geeft toch een goede indicatie voor de uitademingsbescherming. De BFE uit deze test is groter of gelijk aan 99,9%. Deze FFP2 maskers kunnen dus ook als chirurgisch masker worden gebruikt, al zijn ze daar primair niet voor bedoeld.

Gebruik bij een ademhalingbeschermingsmasker van wegwerpmateriaal een type zonder uitademventiel, aangezien er bij een ventiel de kans bestaat dat bij spatten druppels via het ventiel binnendringen. Dit is geen chirurgisch mondkapje, maar een ademhalingsmasker. Met een chirurgisch mondmasker beschermt men de omgeving, en met een FFP2-masker beschermt men zichzelf (en ook de omgeving).


FFP2-mondkapje: Gemiddelde categorie beschermingsmasker

FFP2 maskers hebben volgens de norm een filtratiecapaciteit van minimaal 94% van de in de lucht aanwezige deeltjes tot een grootte van 0,6 μm en een maximale lekkage van 8% aan de zijkant bij inademing. Een FFP2 -masker beschermt tegen aerosole druppeltjes, pollen en bacteriën. In de eerste lijns gezondheidszorg voldoet een FFP2 masker. FFP2 maskers sluiten beter aan bij het gezicht. Ze ademen daardoor ook iets minder makkelijk dan een chirurgisch masker.

Over gelijkwaardige normen (bron: RIVM):

  • De Chinese GB 2626-2006 norm (opgevolgd door de GB 2626-2019 norm) voor de mondneusmaskers KN95, KP95 (FFP2) en KN100, KP100 (FFP3) zijn gelijkwaardig aan EN 149:2001+A1:2009;
  • De Chinese GB 2626-2006 norm (opgevolgd door de GB 2626-2019 norm) voor het mondneusmasker KN95 is daarnaast gelijkwaardig aan de NEN-EN 14683:2019 wanneer het KN95 masker als chirurgisch mondmasker op de markt is gezet.
  • De Amerikaanse NIOSH 42 CFR 84 norm voor de maskers N95, P95, R95 (FFP2) en N100, P100, R100, P99, R99 (FFP3) is gelijkwaardig aan EN 149:2001+A1:2009.

 

Deze FFP2-maskers zijn voorzien van een CE-certificering met NB (Notified Body)-nummer 2163. Dat wil zeggen dat een EU-goedgekeurde instantie ("Notified Body") de CE-certificering en het bijbehorende testrapport heeft gevalideerd. Dit om te voorkomen dat een CE-markering wordt vermeld zonder dat precies duidelijk is aan welke eisen wordt voldaan. Ter verificatie is dit NB-nummer op de maskers geprint. Het certificaat is geldig vanaf 28 april 2020.

De producent is ZheJiang Kangduoduo Medical Technology Co. Ltd. De mondkapjes zijn gekeurd door NPT, National Protective Testing LLC. De Notified Body (NB-Nr 2163) is Universal Certification and Surveillance Service Trade Ltd. Co. (Universal Uygunluk Degerlendirme Hizmetleri ve Tic. A.S. Istanbul, TurkijeHet certificaatnummer 2163-PPE-1203 is door ons geverifieerd en authentiek bevonden.

 

Gebruikersinformatie

Download hier een instructiekaart voor het op- en afdoen van een FFP-masker.

Het masker is ontworpen om blootstelling aan bepaalde deeltjes in de lucht te helpen verminderen (waaronder fijne stofdeeltjes, “natte” deeltjes en nevel). En beschermt je dus tegen bacteriën en virusdeeltjes. Dit masker heeft een verstelbare neusklem om te zorgen voor een veilige afdichting.

Hoe zet ik het masker veilig op?
Voordat je het masker uit de verpakking haalt, is het van belang om je handen goed te wassen. Haal vervolgens het masker uit de verpakking en zorg dat je alleen de buitenkant van het masker aanraakt. Zet het masker over je mond en bevestig de elastieken achter je oor. Zorg dat de elastieken niet gedraaid zitten en pas eventueel aan. Druk de metalen strip bij de neus aan om zo het masker goed af te sluiten. Test of het masker goed is afgesloten door 3 keer hard uit te ademen in het mondkapje. Als je lucht bij je neus weg voelt glippen kun je de neusstrip aanpassen en kijken of het beter is afgesloten. Raak zo min mogelijk het kapje aan tijdens het dragen. Als je masker vochtig wordt tijdens het dragen is het verstandig om deze te vervangen.

Hoe verwijder ik het masker veilig van mijn gezicht?
Om het masker te verwijderen moet je ervoor zorgen om niet het masker aan te raken. Raak alleen de elastieken aan en verwijder het masker ook door alleen de elastieken van je hoofd te halen. Wanneer het masker van je hoofd is verwijderd, kan je het in een gesloten vuilniszak weggooien. Zorg, na het weggooien, dat je je handen weer wast.

Hoe vaak mag ik het mondkapje gebruiken?
Deze mondkapjes zijn voor eenmalig gebruik. De aanbevolen draagtijd is 4 tot maximaal 8 uur. Als het masker vochtig is geworden gaat het ademhalen steeds moeizamer, en moet het masker worden vervangen.

 
 
Reviews (41529)

Gemiddelde waardering

8,5
Laatste reactie

23-03-2021   Reden genoeg. Gemak, klantvriendelijkheid, herhaal recept wordt automatisch geregeld e.d.

— De heer A. (50)
VELP GLD

8
.8
Zorgkaart Nederland
Apotheek eFarma is 350 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8,8.
Bekijk alle waarderingen
©2000-2021 eFarma b.v.