de nieuwe apotheek
eFarma de nieuwe apotheek

FFP2 Gecertificeerd Mondkapje - Zwart 5 st

Zwart FFP2 NB-gecertificeerd 5-laags mondkapje. Beschermt de drager en de omgeving.

Verpakking: 5 St
EAN: 8436571670663

direct leverbaar
 
Aantal Prijs per verpakking
9,95
2 8,95 -10%
5 7,95 -20%

Verpakking: 5 St

Bestelaantal:

5 st

Prijs: 

9,95

Zwart FFP2 NB-gecertificeerd 5-laags mondkapje. Beschermt de drager en de omgeving.

EAN: 8436571670663


Verzendkosten 4,95
Vanaf 29,- gratis
Tot 40% korting

Productinformatie

De mondkapjes zijn per 5 verpakt in een foliezakje. Deze mondmaskers zijn in China geproduceerd.

FFP2  CE-gecertificeerd medisch mondkapje in de kleur zwart. Met dit mondkapje kunt u de hoge kwaliteit van een CE-Notified Body Masker makkelijker combineren met uw kleding. De specificaties zijn verder gelijk aan het standaard witte FFP2-mondkapje.

Deze maskers beschermen de drager, en zijn daarmee geclassificeerd als een Persoonlijk Beschermingsmiddel (PBM). Nadeel is dat ze minder makkelijk ademen dan chirurgische maskers, al vinden gebruikers de grotere ruimte tussen lippen en masker soms juist prettiger. Ook is het masker door de betere randafsluiting beter geschikt voor brildragers.

Vanwege de lekkage van lucht aan de randen van het FFP2-masker is de pasvorm belangrijk. Ook bepaalt dit het draagcomfort. Als de oorelastieken te los zitten veroorzaakt dit randlekkage en werkt het masker niet goed. Zit het masker te strak, dan is het langdurig dragen oncomfortabel.

Dit mondkapje is een mondneusmasker type KN95 / FFP2. Ondanks dat chirurgisch professioneel klinkt bieden FFP2 maskers een hogere beschermingsgraad. Als u kiest u voor een mondkapje om uzelf te beschermen, dan is dit mondmasker een van de beste. Maar daar is de prijs ook naar. Ze zijn per 5 stuks niet-steriel verpakt.

Dit ademhalingbeschermingsmasker voldoet aan NEN 149:2001+A1:2009. Dat wil zeggen een inademingsfiltratiecapaciteit van minimaal 94% en een randlekkage van maximaal 8%. Deze FFP2 maskers kunnen dus ook als chirurgisch masker worden gebruikt, al zijn ze daar primair niet voor bedoeld.

Gebruik bij een ademhalingbeschermingsmasker van wegwerpmateriaal een type zonder uitademventiel, aangezien er bij een ventiel de kans bestaat dat bij spatten druppels via het ventiel binnendringen. Dit is geen chirurgisch mondkapje, maar een ademhalingsmasker. Met een chirurgisch mondmasker beschermt men de omgeving, en met een FFP2-masker beschermt men zichzelf (en ook de omgeving).


FFP2-mondkapje: Gemiddelde categorie beschermingsmasker

FFP2 maskers hebben volgens de norm een filtratiecapaciteit van minimaal 94% van de in de lucht aanwezige deeltjes tot een grootte van 0,6 μm en een maximale lekkage van 8% aan de zijkant bij inademing. Een FFP2 -masker beschermt tegen aerosole druppeltjes, pollen en bacteriën. In de eerste lijns gezondheidszorg voldoet een FFP2 masker. FFP2 maskers sluiten beter aan bij het gezicht. Ze ademen daardoor ook iets minder makkelijk dan een chirurgisch masker.

Over gelijkwaardige normen (bron: RIVM):

  • De Chinese GB 2626-2006 norm (opgevolgd door de GB 2626-2019 norm) voor de mondneusmaskers KN95, KP95 (FFP2) en KN100, KP100 (FFP3) zijn gelijkwaardig aan EN 149:2001+A1:2009;
  • De Chinese GB 2626-2006 norm (opgevolgd door de GB 2626-2019 norm) voor het mondneusmasker KN95 is daarnaast gelijkwaardig aan de NEN-EN 14683:2019 wanneer het KN95 masker als chirurgisch mondmasker op de markt is gezet.
  • De Amerikaanse NIOSH 42 CFR 84 norm voor de maskers N95, P95, R95 (FFP2) en N100, P100, R100, P99, R99 (FFP3) is gelijkwaardig aan EN 149:2001+A1:2009.

Deze FFP2-maskers zijn voorzien van een CE-certificering met NB (Notified Body)-nummer 0598. Dat wil zeggen dat een EU-goedgekeurde instantie ("Notified Body") de CE-certificering en het bijbehorende testrapport heeft gevalideerd. Dit om te voorkomen dat een CE-markering wordt vermeld zonder dat precies duidelijk is aan welke eisen wordt voldaan. Ter verificatie is dit NB-nummer op de maskers geprint. De maskers zijn vrij van grafeen.

De producent is Tecnol Health S.A.U. Spain. De mondkapjes zijn gekeurd door MNA Laboratoria, Notified Body 2841Het certificaatnummer 167-21-01-R01 is door ons geverifieerd en authentiek bevonden.

 

Gebruikersinformatie

Download hier een instructiekaart voor het op- en afdoen van een FFP-masker.

Het masker is ontworpen om blootstelling aan bepaalde deeltjes in de lucht te helpen verminderen (waaronder fijne stofdeeltjes, “natte” deeltjes en nevel). En beschermt je dus tegen bacteriën en virusdeeltjes. Dit masker heeft een verstelbare neusklem om te zorgen voor een veilige afdichting.

Hoe zet ik het masker veilig op?
Voordat je het masker uit de verpakking haalt, is het van belang om je handen goed te wassen. Haal vervolgens het masker uit de verpakking en zorg dat je alleen de buitenkant van het masker aanraakt. Zet het masker over je mond en bevestig de elastieken achter je oor. Zorg dat de elastieken niet gedraaid zitten en pas eventueel aan. Druk de metalen strip bij de neus aan om zo het masker goed af te sluiten. Test of het masker goed is afgesloten door 3 keer hard uit te ademen in het mondkapje. Als je lucht bij je neus weg voelt glippen kun je de neusstrip aanpassen en kijken of het beter is afgesloten. Raak zo min mogelijk het kapje aan tijdens het dragen. Als je masker vochtig wordt tijdens het dragen is het verstandig om deze te vervangen.

Hoe verwijder ik het masker veilig van mijn gezicht?
Om het masker te verwijderen moet je ervoor zorgen om niet het masker aan te raken. Raak alleen de elastieken aan en verwijder het masker ook door alleen de elastieken van je hoofd te halen. Wanneer het masker van je hoofd is verwijderd, kan je het in een gesloten vuilniszak weggooien. Zorg, na het weggooien, dat je je handen weer wast.

Hoe vaak mag ik het mondkapje gebruiken?
Deze mondkapjes zijn voor eenmalig gebruik. De aanbevolen draagtijd is 4 tot maximaal 8 uur. Als het masker vochtig is geworden gaat het ademhalen steeds moeizamer, en moet het masker worden vervangen.

 
 
 
 
 
 
 

©2000-2024 eFarma B.V. Gevestigd in Nederland.